Patru orășele mai puțin cunoscute din Italia de vizitat în această primăvară

sat Italia Sursă foto: Pexels

De la drumeții bogate în natură la paradisuri gastronomice, litoralul italian în afara sezonului turistic are o mulțime de surprize pentru turiști. Printre principalele avantaje de a vizita coasta în afara sezonului (noiembrie-aprilie) se numără absența mulțimilor, temperaturi scăzute, dar totuși confortabile, și chiar prețuri mai mici. Euronews.com prezintă patru orașe din Italia de vizitat mai ales în această primăvară.

Varigotti

Varigotti, numit „perla del ponente”, sau „perla” Rivierei italiene, este situat aproximativ la jumătatea distanței dintre Portofino și granița cu Franța. Orașul vechi în stil maur îl face să pară coperta unei cărți ilustrate din O mie și una de nopți.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Farmecul orășelului a atras chiar și atenția studiourilor de animație Disney-Pixar, care au folosit satul ca sursă de inspirație pentru filmul lor de animație din 2021, Luca.

Fiind un loc relativ izolat, rămâne neaglomerat chiar și în plin sezon de vară. Sezonul secundar aduce cu el avantajul suplimentar de a putea explora satul și împrejurimile sale fără climatul sufocant și țânțarii din timpul verii.

Sperlonga

Orașul medieval Sperlonga domină o lungă porțiune de coastă la jumătatea distanței dintre Roma și Napoli. Ansamblul de case albe cu obloane azurii și ghivece de flori amintește de insulele din Marea Egee, în timp ce peluzele cu cactus îi dau un aer inconfundabil de sud italian.

Sperlonga a fost mult timp un refugiu de coastă râvnit, inclusiv de împărații romani. Aici, dați peste ruine vechi de 2.000 de ani în timpul plimbării pe plajă – rămășițele vilei împăratului Tiberius sunt vizibile la poalele unui mic golfuleț. Cândva adăpostite de statui gigantice, acestea au fost descoperite de localnici în urmă cu puțin peste 60 de ani, iar acum pot fi găsite într-un muzeu deschis tot timpul anului.

Orașul a fost atacat atât de sarazini, cât și de otomani de-a lungul secolelor, ceea ce a dus la crearea celui mai emblematic punct de reper al său: un turn de veghe din secolul al XVI-lea, aflat pe marginea unei stânci.

Praiano

Positano și Amalfi au fost mult timp cele mai populare stațiuni de pe Coasta Amalfi. Dar o altă destinație la fel de frumoasă și poate mai puțin cunoscută este Praiano, un sat de câteva mii de locuitori situat pe un deal în sudul Italiei.

Praiano este locul perfect pentru pasionații de arhitectură. Aceștia pot vizita catedrala în stil baroc, cu țigle colorate, parte a unei tradiții locale care datează de mii de ani. Alte exemple de opere de artă pot fi observate în tot satul, la colțuri de stradă și la porți.

Ca și în cazul orașelor vecine de pe coastă, este puțin mai complicat de a ajunge în Praiano, necesitând mai multe călătorii cu autobuzul și trenul din Napoli. Nu pentru mult timp însă. Coasta Amalfi va avea propriul aeroport, care se va deschide în luna iulie a acestui an.

Tropea

Ascuns în adâncul extremității sudice a Italiei, satul calabrez Tropea nu se regăsește prea des pe itinerariile călătorilor, fiind cunoscut în presă drept cea mai săracă regiune a țării și una afectată de crima organizată, în special de puternicul sindicat ‘Ndrangheta.

Dar acest lucru nu ar trebui să-i împiedice pe turiști să viziteze Tropea, care, pe lângă faptul că a fost desemnat cel mai frumos sat din Italia, este și un paradis gastronomic.

Orașul a devenit renumit la nivel internațional pentru „regina sa roșie”: ceapa roșie din Tropea (cipolla rossa). Dulceața sa și lipsa de picanterie sunt de așa natură încât este adesea savurată crudă, iar legenda locală spune că poate face minuni pentru sănătate.

Orașul vechi din Tropea este o bucurie de descoperit, un loc în care vă puteți pierde pe străduțele întortocheate, pline de restaurante colorate.

Tropea găzduiește, de asemenea, Sanctuarul Sfintei Maria a Insulei (Santa Maria dell’Isola), așezat pe o stâncă unde nisipul întâlnește marea.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: