Mulți mileniali se agață în prezent cu frustrare de visele americane de lungă durată, cum ar fi dreptul de proprietate, un loc de muncă stabil și un cost al vieții accesibil, scrie CNN.
Cu toate acestea, în următorii douăzeci de ani, milenialii sunt pe cale să moștenească active în valoare de aproximativ 90 de trilioane de dolari și să devină cea mai bogată generație din istorie – dar numai cei care provin deja din familii înstărite, ceea ce ar putea adânci și mai mult inegalitatea bogăției.
În SUA, între momentul de față și 2044, se așteaptă ca generația tăcută și generația Baby Boomers să predea frâiele averii lor semnificative generației Millennials, potrivit The Wealth Report, un raport periodic al consultantului imobiliar global Knight Frank.
Dar dacă sunteți un Millennial care va primi acest transfer de avere este în mare parte o loterie a nașterii.
În cele din urmă, această schimbare de avere este rezultatul moștenirii de la generațiile anterioare, care implică în mare parte proprietăți, dar și alte active. Ea va aduce schimbări “seismice” în ceea ce privește modul în care este utilizată averea, a declarat Liam Bailey, șeful global al departamentului de cercetare al Knight Frank, într-un comunicat.
Cercetarea a arătat, de asemenea, că este mai puțin probabil ca tinerii înstăriți să vadă proprietatea sau imobiliarele ca o modalitate de a construi o avere în viitor.
“Este puțin probabil ca mediul cu rate scăzute ale dobânzilor și creșterea impresionantă a prețurilor locuințelor din ultimii 15 ani să se repete în următorii 15 ani”, a declarat Mike Pickett, director al Cazenove Capital, în raport. Există dovezi, a spus el, că generația următoare, Generația Z, s-ar putea simți mai confortabil să închirieze o casă, să ia în leasing un vehicul și să aibă un stil de viață de abonament decât generațiile anterioare.
El a adăugat că nu numai că averea va fi transferată către acești tineri, dar există o varietate de noi modalități de a construi avere.
“Merge dincolo de o simplă schimbare a averii existente”, a spus Pickett. “Cred că a crescut și diversitatea oportunităților de a crea bogăție – de exemplu, există YouTuberii cu averi de zeci de milioane. Crearea de bogăție din prima generație este în creștere, la fel ca și gama de rute antreprenoriale pentru a o crea.”
Renașterea bogăției în 2023
Raportul a arătat, de asemenea, că mai multe persoane au devenit mai bogate anul trecut, cu o creștere a numărului de persoane super-bogate care a inversat scăderea din anul precedent.
Potrivit raportului, numărul persoanelor cu averi ultra-ridicate- definite ca fiind cele cu o avere netă de 30 de milioane de dolari sau mai mult – a crescut cu 4,3% în 2023 față de anul precedent, ajungând la 626.619 persoane la nivel global.
America de Nord a înregistrat cea mai mare creștere a procentului de ultra-bogați dintre toate regiunile, cu 7,2% față de anul trecut. Aceasta a fost urmată de Orientul Mijlociu, cu o creștere de 6,2% a numărului de super-bogați, și de Africa, care a crescut cu 3,8%. America Latină este singura regiune în care populația de persoane ultra-bogate a scăzut, cu 3,6% față de anul trecut.
“Îmbunătățirea perspectivelor privind ratele dobânzilor, performanța solidă a economiei americane și o creștere puternică a piețelor de acțiuni au ajutat la crearea de avere la nivel global”, a declarat Bailey.
Potrivit raportului, acest grup de persoane foarte bogate consideră că proprietățile reprezintă o investiție atractivă. Aproximativ 19% din acest grup intenționează să investească în acest an în proprietăți imobiliare comerciale, în timp ce 22% intenționează să cumpere proprietăți rezidențiale.
Privind în viitor, se așteaptă ca numărul persoanelor extrem de bogate să crească cu 28% în următorii cinci ani, potrivit raportului. Deși este de așteptat ca numărul celor super-bogați să crească, acesta este un ritm mult mai lent decât creșterea de 44% în perioada de cinci ani care se va încheia în 2023.
O creștere mai mare a numărului de persoane ultra-înstărite este așteptată în Asia, inclusiv în India, China, Malaezia și Indonezia, se arată în raport.