Din Luxemburg în țara vinului elvețian: Locuri mai puțin cunoscute, dar de vizitat în 2024, conform UNESCO

turism luxembourg Sursă foto: Unsplash

UNESCO a lansat o listă de destinații mai puțin cunoscute care merită vizitate în 2024. UNESCO – cunoscută și sub numele de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură – oferă protecție siturilor cu patrimoniu cultural și natural, recunoscând locuri de valoare universală remarcabilă, scrie Euronews.com.

Descoperă destinația perfectă pe tot parcursul anului în Dolomiții italieni Situată în inima Alpilor italieni de nord. Dolomiții sunt un lanț muntos format din 18 vârfuri, cu altitudini de peste 3.000 de metri. Sute de milioane de ani în urmă, ele erau complet sub apă, dar astăzi, lanțul oferă unele dintre cele mai pitorești peisaje montane din toată Europa – și din întreaga lume.

Divizate natural în nouă zone diferite, fiecare oferă un peisaj unic, de la impresionante ziduri la forme glaciare. Iarna, schiul și sporturile de iarnă sunt extrem de populare, iar vara turiștii pasionați de sport pot face drumeții, juca golf, merge cu bicicleta și escalada fețe de stâncă.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

O altă destinație inclusă în clasamentul UNESCO este Luxemburg, una dintre cele mai puțin explorate țări din Europa Dacă întrebi oamenii să numească cinci țări europene, este puțin probabil să apară Luxemburgul în clasament. Dar țara, situată între Germania, Franța și Belgia, are multe de oferit, iar Vechiul Oraș al Luxemburgului este, de fapt, un Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1994. Un loc de vizitat în mod special vara în Luxembourg este Palatul Marelui Ducal. Vizitatorii vor putea admira coloane aurite și candelabre strălucitoare alături de unele dintre cele mai frumoase opere de artă renascentiste din toată Europa.

Viena este pe lista UNESCO încă din 2001 și este în sine o destinație foarte populară. Cu toate acestea, relativ puțini vizitatori știu că orașul se află în patrimoniul cultural datorită culturii sale privind cafenelele. Văzute de localnici ca o parte integrantă a ceea ce înseamnă să fii vienez, cafenelele din Viena au servit drept locuri de întâlnire legendare de-a lungul istoriei pentru artiști, intelectuali și revoluționari, de la Beethoven la Freud.  Orașul găzduiește aproximativ 130 de cafenele tradiționale.

În cazul în care cafenelele nu sunt pe gustul tau, poți savura vinul elvețian la Terasele Viticole Lavaux Lausanne, un oraș medieval elvețian, care și-a câștigat reputația de a fi unul dintre cele doar 12 Mari Capitale Ale Vinului din Lume. În 2007, UNESCO a acordat acestă onoare teraselor viticole Lavaux, care datează din secolul al XI-lea când mănăstirile benedictine și cisterciene controlau zona. Cu toate acestea, în ciuda faptului că produc unele dintre cele mai bune vinuri, Elveția exportă doar aproximativ 1% din ele. Asta înseamnă că o vizită în Lausanne oferă ocazia rară de a degusta această delicatesă elvețiană.

Dacă nici vinul nu este pe placul tău, atunci de ce să nu faci o vizită la Muzeul Olimpic din Lausanne? Orașul este cunoscut sub numele de Capitala Olimpică a Lumii și a fost sediul Comitetului Olimpic Internațional timp de mai mult de 100 de ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: