Premierul Marcel Ciolacu, despre tranşa a treia din PNRR: “Cred că o să fie pachet cu tranşa numărul patru”/ “Avem bani suficienţi în acest moment intraţi în România”

euro, monede, bani, steag ue Foto: Marian Vejcik / Dreamstime.com

A treia tranșă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), deja întârziată, va veni la pachet cu tranșa 4, a declarat premierul Marcel Ciolacu, luni, la sediul PSD. Acesta susține că există “bani suficienţi în acest moment intraţi în România”.

”Cred că (tranșa 3 din PNRR, n.red.) o să fie pachet cu tranşa numărul patru. Avem bani suficienţi în acest moment intraţi în România, important este să gestionăm investiţiile. După şedinţa de Guvern, joi, iarăşi am întâlnire cu fiecare ministru pe fiecare proiect în parte pe PNRR şi fiecare jalon în parte. Deja ministrul Fondurilor Europene a avut aceste şedinţe individuale cu staff-urile tehnice, pentru că totul este în dinamică”, a spus Ciolacu. Acesta a mai spus că anumite proiecte pot fi schimbate, în funcţie de priorităţi, “dar nu te poţi duce la Comisie dacă nu ai şi argumente şi explicaţii foarte clare, unde se pot cheltui banii mai repede”. Premierul a dat ca exemple proiectele de metrou care merg în ritmuri diferite. “E foarte puţin probabil că vom cheltui banii pe metroul de la Cluj până atunci”, a mai spus premierul.

Comisia Europeană va lua o decizie pe cererea de plată numărul trei din PNRR depusă de România abia în luna iunie, după alegerile europarlamentare, conform informațiilor obținute în exclusivitate de Economedia. Detalii aici:

Ministrul Proiectelor Europene susține că cererea de plată nr. 3 din PNRR nu este blocată

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Câtă superficialitate ! Deci avem bani ! Dar , de ce se va ajunge în situația in care cererea de plată numărul trei să fie comasată cu numărul patru ?
    Nu este această situație o nerealizare ?
    Un guvern performant .
    In rest numai de bine.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.