Elvețienii de la Variosystems intră în România, după ce au cumpărat pe elvețienii de la Schurter cu fabrică în Gruiu

Schurter Electronic Components Sursă foto: Schurter Electronic Components/ Facebook

Variosystems, un furnizor elvețian de servicii de producție electronică, a anunțat marți că a cumpărat divizia de servicii de producție electronică a elvețienilor de la Schurter. Tranzacția include subsidiara din România, Schurter Electronic Components (fosta Interelectronik), împreună cu angajații săi și fabrica de 6200 de metri pătrați din Gruiu, România, conform SmtToday.

„Unitățile de producție din Elveția și România, inclusiv clienții și angajații acestora, vor fi integrate treptat. Prin această achiziție, ne consolidăm lanțul european de aprovizionare prin adăugarea unei unități de producție în România și ne îmbunătățim capacitățile de inginerie și prototipare rapidă prin intermediul unui al doilea centru VARIOincubator în Mendrisio, Elveția”, anunță compania, potrivit iConnect007.

Variosystems are deja o unitate de producție din Croația, care este specializată în servicii de asamblare box build. Centrul din România se va concentra pe asamblarea plăcilor cu circuite imprimate.

„Ne consolidăm poziția competitivă în Europa și oferim acum o soluție integrată a lanțului de aprovizionare între Croația și România pentru programe de asamblare box build competitive din punct de vedere al costurilor. Prin această achiziție, ne vom consolida competența în domeniul ingineriei, al gestionării ciclului de viață și lanțul nostru european de aprovizionare cu o unitate de producție suplimentară în România”, mai transmite compania.

Totodată, achiziția a vizat și un hub din Mendrisio, Eleveția, unde compania se va concentra pe servicii de inginerie, prototipare rapidă și producție de volum redus.

Cele două noi locații vor dubla capacitatea de producție a Variosystems în Europa și vor fi integrate treptat, inclusiv clienții și angajații acestora. Stephan Sonderegger, CEO al Variosystems, spune că aceste schimbări vor sprijini „clienții europeni în inițiativele lor de nearshoring” (externalizarea serviciilor IT către țări învecinate sau apropiate), conform Evertiq.

Variosystems este o companie privată elvețiană înființată la 1993 ce vizează producția, comerțul, distribuția, serviciile și finanțarea de orice fel în sectorul electronic, al comunicațiilor și al informaticii.

Schurter Holding AG este producător și distribuitor de componente pentru protecția circuitelor. Sediul oficial se află la Lucerne, Elveția, însă compania are subsidiare în 17 țări. Subsidiara sa din România, deținută de Gheorghe Dumitrache, nu a mai generat profit din 2020 și a fost, astfel, vândută către Variosystems. Aceasta a raportat pierderi din ce în ce mai mari în ultimii 3 ani, culminând cu o pierdere 3,5 milioane de lei în 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: