De ce oamenii de succes sunt încă nefericiți

somaj, someri, angajare, angajat, stres, oboseala, bani, calcule Sursa foto: Pexels / Energepiccom

Oamenii urmăresc mereu ceva. Alergăm după vise, după succes, după faimă – și, desigur, după bani.

Urmărim aceste lucruri deoarece credem că ne vor face fericiți și ne vor oferi o viață mai bună. Și, într-o anumită măsură, este adevărat – aceste lucruri îndeplinesc anumite nevoi. Problema este că, de obicei, mergem prea departe sau uităm pe ce ar trebui să ne concentrăm. Cei mai mulți dintre noi încă ne chinuim în speranța de a adăuga mai multe virgule la conturile noastre bancare.

Dar ce se întâmplă după ce realizezi aceste lucruri? Când devii bogat și de succes, dar apoi îți dai seama că tot nu ești fericit?

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Mulți oameni leagă banii de succes, iar atunci poți începe să ai probleme. Așadar, oriunde te-ai afla în viața ta, este bine să înțelegi de ce câștigurile financiare și fericirea personală nu merg neapărat mână în mână și ce schimbări poți face acum pentru a defini succesul în termenii tăi, după cum scrie Entrepreneur.

Ce poți învăța de la oamenii nefericiți și de succes

Mulți oameni bogați și de succes sunt nefericiți. Aceștia se poartă urât cu oamenii, au prejudecăți și nu sunt buni cu cei pe care pretind că îi iubesc. Există o mulțime de exemple în presă despre oameni de succes care își pierd controlul sau se autodistrug și vedem și auzim despre atât de mulți alții care au obținut un mare succes financiar doar pentru a-l pierde pe tot.

Este din cauză că nu pot face față succesului sau nu știu cum să își gestioneze banii? Nu, este cu totul altceva. Este din cauză că au condus o mașină stricată pe pista de curse.

Orice pilot inteligent știe că trebuie să rezolve problemele mașinii înainte de a intra în cursă. Dacă nu o fac, riscă să aibă un accident, să piardă cursa sau să se defecteze.

Oamenii de succes nefericiți nu recunosc (sau nu vor să recunoască) că au probleme interne de rezolvat. Sau, dacă înțeleg că au probleme care au nevoie de ajutor, folosesc aceste probleme drept scuze pentru modul în care acționează. Ei încep să urmărească obiective și vise în construirea a ceva care îi va valida sau îi va face să se simtă demni de a fi incluși, valorizați, respectați și apreciați.

Dar majoritatea oamenilor nu realizează că, în timp ce ei cred că aleargă după ceva, de fapt fug de ceva. Ar putea fi o traumă din copilărie, nesiguranța, lipsa banilor, sentimentul de a nu fi iubit etc. Oamenii aleargă după lucruri despre care cred că îi vor ajuta să aibă succes, ceea ce echivalează cu a fi mai fericiți. Dar, nerezolvând problemele de fond, ajung să realizeze că, atunci când ajung în cele din urmă la obiectivele lor, nu au fugit sau nu au scăpat de orice traumă, durere sau suferință din trecut….. au fugit cu ele.

Așadar, dacă banii sunt un obiectiv important pentru tine, fă un pas înapoi și întreabă-te de ce. Asigură-te că nu ascunzi ceva de care îți e teamă. Altfel, vei fi pierdut mult timp și vei fi găsit un tip de succes care nu îți va aduce satisfacție.

Ce poți învăța de la oamenii fericiți și de succes

În schimb, mulți oameni nu sunt bogați, dar sunt foarte fericiți cu viața lor. Nu pentru că sunt mai puțin ambițioși sau nu își doresc libertatea financiară. Ci pentru că sunt siguri pe ei înșiși și au urmărit obiective care sunt mai bine conturate.

Este, de asemenea, pentru că au învățat cum să abordeze problemele din viața lor în mod corespunzător. Acesta este secretul. Ei depun multă muncă pentru a-și înțelege durerile și nesiguranțele din trecut.

Suntem cu toții familiarizați cu expresia: „no pain, no gain” (fără durere, fără câștig, trad.). De obicei, asociem acest termen cu munca în sala de sport. Este o modalitate de a ne convinge să trecem prin durerea de a ne suprasolicita mușchii, astfel încât să ne putem bucura de corpul mai bun pe care, probabil, îl vom obține apoi. Suntem dispuși să suportăm această durere pentru a ne bucura de câștigul pe care ni-l va aduce durerea.

Aceeași teorie se aplică și vieții tale. Tratăm durerea din trecutul nostru ca pe o povară sau un fel de obstacol care ne împiedică să prosperăm și să fim fericiți. Dar dacă ajustezi modul în care privești această durere, vei realiza că evenimentele sau momentele pe care le definești ca fiind dureroase, traumatizante sau dureroase sunt de fapt experiențe și perspective care sunt unice. Acestea îți conferă abilități incredibile care îți pot furniza o perspectivă uimitoare care îți va permite să navighezi prin lume și să găsești o definiție mai sănătoasă pentru succes.

Îți va oferi empatie și compasiune. Te va face un comunicator și un ascultător mai bun. Îți va permite să te raportezi la ceilalți și să-i apreciezi. Atunci când poți înțelege și practica acest lucru, îți va aduce claritatea care îți va permite să găsești o viață plină de fericire. O viață în care, atunci când obții succesul dorit, nimic, nici măcar pierderile sau problemele, nu pot diminua viața fericită pe care ai construit-o.

Da, vei avea zile proaste și momente în care nu ești fericit, dar miezul vieții tale este fericit, iar asta este ceea ce contează. Acest lucru poate fi realizat doar recunoscând, abordând și renunțând la ceea ce te face nefericit.

Nu mai căuta răspunsuri la întrebări la care probabil nu vei ajunge niciodată pentru a te simți întreg. Singura întrebare la care trebuie să răspunzi este cum vei trăi o viață fericită. Când faci asta, nu mai faci lucruri pentru a încerca să construiești fericirea. Ci, în schimb, construiești lucruri fericite – care includ afacerea, familia și viața ta.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: