Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își lansează platformă de locuri de muncă pentru studenți

tineri, start up nation, laptop, adolescenti, business sursa foto: Unsplash/ John Schnobrich

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, anunță că lansează o platformă de joburi pentru studenți – UBB FSEGA Student Job Market. Instrumentul e dedicat sprijinirii integrării studenților pe piața muncii.

„Platforma oferă acces la o gamă variată de oportunități de angajare, internshipuri, stagii de practică și resurse pentru dezvoltarea profesională a studenților”, au transmis reprezentanții UBB. Responsabilii de comunicare nu au răspuns la întrebările Actualdecluj.ro referitoare la numărul de locuri de muncă disponibile pentru studenții, domeniile de activitate sau principalii angajatori deja implicați.

Conform inițiatorilor săi, platforma ar permite angajatorilor să posteze oferte de joburi, internshipuri, stagii de practică, programe de pregătire și alte resurse de dezvoltare profesională. Pe de altă parte, studenții își pot crea profiluri personale, detaliind abilitățile și competențele lor, facilitând astfel un proces de recrutare eficient și transparent.

„Un element central al acestei platforme este algoritmul avansat de inteligență artificială (AI) care asigură o potrivire precisă între ofertele de joburi și profilurile studenților, bazată pe competențe, experiență și preferințe profesionale. Acest sistem de potrivire inteligentă maximizează șansele de angajare ale studenților, asigurând o aliniere optimă între cerințele angajatorilor și profilurile candidaților”, au transmis reprezentanții UBB.

Potrivit lui Daniel David, rectorul UBB platforma ar urma să sprijine creșterea nivelului de angajabilitate a studenților și absolvenților.

Platforma AICI

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: