Proiectul care introduce taxe pentru autovehiculele care circulă în Zonele cu Niveluri Scăzute de Emisii va fi retras de pe agenda Guvernului 

trafic, Bucuresti, masini, capitala, oras Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

PSD a anunţat, marţi, că proiectul de hotărâre de guvern promovat de Ministerul Dezvoltării cu privire la introducerea unor taxe pentru autovehiculele care circulă în Zonele cu Niveluri Scăzute de Emisii nu va intra în dezbaterea Guvernului şi va fi scos de pe agendă.

„Proiectul de HG promovat de Ministerul Dezvoltării (condus de ministrul PNL Adrian Veştea – n.r) cu privire la introducerea unor taxe pentru autovehiculele care circulă în Zonele cu Niveluri Scăzute de Emisii nu va intra în dezbaterea Guvernului. Această iniţiativă, care are un impact social ridicat şi care introduce taxe noi, nu a respectat solicitarea premierului Marcel Ciolacu de a parcurge în prealabil o etapă de consultare publică şi de a fi validată politic în interiorul Coaliţiei de Guvernare”, a transmis, marţi, PSD.

PSD menţionează că această iniţiativă, „care are un impact social ridicat şi care introduce taxe noi”, nu a respectat solicitarea premierului Marcel Ciolacu de a parcurge în prealabil o etapă de consultare publică şi de a fi validată politic în interiorul Coaliţiei de Guvernare.

„Ca atare, proiectul va fi scos de pe agenda Guvernului”, mai spun social-democraţii.

Guvernul avea în plan să instituie în orașele României Zonele cu Niveluri Scăzute de Emisii unde circulația autovehiculelor deținute de cetățeni și firme ce nu stabilesc anumite baremuri privind noxele vor avea circulația limitată iar, în anumite cazuri, permisă doar după plata unei taxe, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern inițiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, după cum a scris Economedia aici. Autovehiculele instituțiilor de apărare, ordine publică și servicii publice sunt exceptate de la prevederile actualei HG. De asemenea, prevederile legii nu se aplică celor ce au domiciliul sau rezidența în respectiva zonă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: