Berkshire Hathaway al lui Warren Buffett depășește valoarea de piață de 1.000 de miliarde de dolari

Warren Buffett Sursa foto: Captura Youtube

Valoarea de piață a Berkshire Hathaway a depășit miercuri 1.000 de miliarde de dolari, reflectând încrederea investitorilor în conglomeratul pe care Warren Buffett l-a transformat în aproape șase decenii în ceea ce mulți consideră un indicator al economiei americane, scrie Reuters.

Berkshire s-a alăturat altor șase companii, în principal din sectorul tehnologic, care au depășit 1.000 de miliarde de dolari: Apple, Nvidia, Microsoft, Alphabet, Google, Amazon.com și Meta Platforms, compania-mamă a Facebook.

Zecile de companii de asigurări, energie, producție, retail și servicii ale Berkshire au generat un profit de 22,8 miliarde de dolari în prima jumătate a anului, în creștere cu 26% față de anul precedent.

Berkshire are, de asemenea, un portofoliu imens de acțiuni condus de Apple, deși a vândut mai mult de jumătate din acțiunile Apple în acest an. Vânzările de acțiuni reprezintă un motiv important pentru care deținerile de numerar și echivalente ale Berkshire au crescut la 276,9 miliarde de dolari la 30 iunie, majoritatea în bonuri de trezorerie americane.

Buffett, care împlinește 94 de ani pe 30 august, conduce Berkshire din 1965. Când valoarea Berkshire a ajuns la 1.000 de miliarde de dolari, acțiunile sale au câștigat mai mult de 5.600.000% din anul în care Buffett a preluat conducerea. Buffett deține încă mai mult de 14% din compania cu sediul în Omaha, Nebraska, în ciuda faptului că a donat mai mult de jumătate din acțiunile sale în scopuri caritabile din 2006.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.