Startup-ul Data Sweep, fondat de 7 tineri și participant la Innovation labs, a lansat oficial platforma bazată pe inteligență artificială care ajută la curățarea datelor / Compania vrea să atragă o finanțare de 250.000 de euro

Cosmin Botoroga - Fondator DataSweep

Startup-ul românesc Data Sweep, fondat în acest an de 7 tineri, a lansat oficial platforma bazată pe inteligență artificială care își propune să ajute cercetătorii, profesorii universitari și analiștii de date să beneficieze de „date curate”, pentru a face mai ușor analize complexe de date.

Data Sweep vrea să atragă și o finanțare de 250.000 de euro și a dat deja startul rundei de investiții, spunând că există deja interes manifestat de o companie românească de a investi o parte semnificativă din această sumă.

Fondatorii Data Sweep spun că utilizatorii vor putea să simplifice procesul de colectare, curățare, gestionare și combinare a datelor, oferind acces rapid și eficient la resurse esențiale pentru analize complexe.

Platforma DATA SWEEP oferă, în momentul de față, acces la aproximativ 620.000 de dataseturi și își propune să ajungă la 10 milioane de seturi de date. Platforma validează datele prin intermediul a peste 150 de milioane de articole științifice și 550 de milioane de referințe.

Fondatorii se angajează să sprijine utilizatorii prin sesiuni de training și rapoarte lunare, care au rolul de a consolida abilitățile necesare pentru analiza eficientă a datelor. Această abordare integrată permite cercetătorilor, profesorilor universitari și analiștilor să se concentreze pe generarea de insight-uri valoroase, fără a fi nevoiți să dedice timp considerabil procesului laborios de curățare și combinare a datelor.

„Întreaga evoluție a societății moderne se bazează pe schimbul de date. Tehnologia a revoluționat modul în care trăim, ne informăm și construim afaceri cu impact. Noile generații de cercetători încep să înțeleagă în profunzime fenomenul­­­ Big Data, ceea ce a dus la o revoluție în gestionarea, prelucrarea și interpretarea datelor, toate acestea devenind din ce în ce mai rapide și mai eficiente. Misiunea noastră este să ajutăm cercetătorii, profesorii universitari și analiștii de date să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat: analiza și obținerea de insight-uri valoroase, nu pe munca laborioasă de găsire, curățare și îmbinare a datelor. Scopul este de a revoluționa și automatiza aceste procese, astfel încât utilizatorii să poată folosi timpul cât mai eficient”, afirmă Cosmin Boțoroga, CEO și unul dintre fondatorii Data Sweep.

Proiectul Data Sweep a prins contur în martie 2024, când echipa din spatele platformei a participat inițial la competiția Startup Weekend Oradea. Aceasta a fost urmată de participarea la acceleratorul Innovation Labs, iar în prezent echipa face parte din programul de accelerare Bright Labs Incubator, dezvoltat de Make IT în Oradea. Echipa este formată din 7 membri – 3 experți tehnici, 3 specialiști în marketing și un profesionist în business, cercetare și vânzări.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.