Italia își va recâștiga locul de cel mai mare producător de vin din lume, devansând Franța

cina, iesire in oras, restaurant Foto: Pexels

Italia își va recâștiga locul de cel mai mare producător mondial de vin în 2024, în timp ce podgoriile din Franța sunt afectate de vremea nefavorabilă, potrivit cifrelor furnizate de autoritățile agricole din fiecare țară, scrie Fortune.

După o recoltă dezastruoasă în 2023, producția Italiei își va reveni cu 8%, ajungând între 41 și 42 de milioane de hectolitri, a declarat principala asociație agricolă a țării, Coldiretti.

Ministerul francez al Agriculturii a estimat la începutul acestei luni că producția Franței va scădea cu 18%, la 39,3 milioane de hectolitri. Coldiretti a precizat că producția din acest an din Italia rămâne în continuare mult sub media ultimilor ani, deoarece diferite părți ale țării se confruntă fie cu ploi abundente, fie cu secetă.

Potrivit Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), începând din 2007, Italia a fost primul producător mondial în fiecare an, cu excepția anilor 2011, 2014 și 2023, când a fost devansată de Franța.

Coldiretti a declarat că Italia este „împărțită în două”, nordul fiind afectat de „ploi intense și grindină în primăvară și la începutul verii”, în timp ce mari părți din sud și Sicilia s-au confruntat cu seceta.

Căldura și lipsa ploilor au dus la recolte deosebit de timpurii în unele părți ale țării.

În Franța, cea mai abruptă scădere este așteptată în estul lanțului muntos Jura, unde înghețurile și mucegaiul ar trebui să ducă la o scădere cu 71% a producției.

În termeni de volum, cea mai mare scădere se va înregistra în vestul regiunii Charente, unde producția va scădea cu 35 %.

Se preconizează că producția va scădea cu 30 % în Valea Loarei și cu un sfert în regiunea Burgundia-Beaujolais, care a fost afectată de grindină puternică.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.