Grupul german Huf a deschis în Timișoara cel mai mare centru de testare al companiei la nivel mondial

huf-inauguration-technical-center-laboratory-romania-outside

Huf Group, furnizor german în domeniul sistemelor de închidere și acces pentru industria de automotive, a deschis la Timișoara Laboratorul Centrului Tehnic România (TCRL), prezentat drept cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel mondial. Aceasta este a treia locație a Huf în România.

Laboratorul Technical Center Romania (TCRL) din Timișoara este, conform companiei, „cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel mondial și va oferi clienților auto produse de înaltă calitate”.

„Huf urmărește o strategie clară de creștere: compania își propune să ajungă la vânzări nete de 2 miliarde de euro până în 2031 – iar Huf România va juca un rol și mai important decât oricând pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Bogdan Nuna, CTO al Huf, astăzi, la noua locație a Laboratorului Technical Center România.

„La Timișoara dezvoltăm deja produsele software și electronice de mâine pentru a oferi cele mai inovatoare soluții de acces și autorizare auto pentru industria auto. Cu noul TCRL înființăm cel mai mare centru de testare și validare din rețeaua globală de centre de competență Huf. Acesta va deservi toate cele cinci locații Huf din Europa – Portugalia, Spania, Polonia, Germania și România – pentru a furniza produse de înaltă calitate clienților noștri din industria auto. După fabrica noastră de producție din Arad și Centrul Tehnic din Timișoara, acum ne extindem competențele în România cu noul TCRL”, a declarat Cristian Enculescu, directorul Centrului Tehnic Huf România (TCR) și al noului TCRL. „În noul laborator, ne concentrăm activitățile de testare și validare pentru a asigura produse de înaltă calitate. În plus, creștem testele inițiale, validările de design și de proces și consolidăm rolul Huf România în dezvoltarea tehnologică și inovare.”, spune el.

Laboratorul Centrului Tehnic România se află pe strada Republicii nr. 21, aproape de centrul Timișoarei. Pe o suprafață de 1700 de metri pătrați, Huf a instalat echipamente de top pentru testarea și validarea unor produse precum mânerele portierelor auto, dar și chei auto clasice, inteligente și digitale pentru industria auto.

Noul TCRL este acum cel mai mare centru de testare și validare din rețeaua globală Huf. În total, Huf administrează acum centre tehnice în Germania, România, China, Mexic și India.

Huf a intrat în România în 2006 la Arad, cu prima unitate de producție. Ulterior, Huf a deschis un Centru Tehnic în Timișoara și s-a mutat cu echipa în decembrie 2019 în birourile din clădirea ISHO. În urmă cu câteva săptămâni, acest TCR a atins pragul de 300 de angajați doar în Timișoara. În total, Huf angajează aproximativ 1000 de experți în România.

Compania intenționează să atingă o cifră de afaceri netă anuală de 2 miliarde de euro până în 2031.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: