Adrian Câciu: Vom încasa parțial banii din cererea 3 la finalul anului / Am avut 55 de reforme, 38 sunt îndeplinite / PNRR nu este un succes la nivel european dacă rămâne la fel de rigid

Adrian Caciu, ministrul Finantelor Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat luni că România urmează să primească scrisoarea din partea Comisiei pe cererea de plată numărul 3, iar la finalul acestui an vom încasa banii din cererea 3, probabil o plată parţială, pentru că există unele observaţii. El a mai spus că am avut 55 de reforme în PNRR, iar la momentul ăsta, 38 sunt îndeplinite, transmite News.ro.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News, despre stadiul implementării PNRR că urmează ca Comisia Europeană să ne transmită scrisoarea pe cererea de plată numărul 3. ”Probabil la finalul acestui an vom încasa şi banii, avem acolo nişte observaţii din partea Comisiei, probabil că va fi o plată parţială”, a spus Câciu, precizând că este o chestiune pe care şi-a asumat-o şi a anunţat-o.

”Comisia a fost şi rigidă la anumite elemente, mai ales în ceea ce priveşte microîntreprinderile. Când s-a scris PNRR, nu s-a ţinut cont de impactul PNRR asupra economiei româneşti”, a mai afirmat Câciu, arătând că abordarea trebuie să fie mai raţională privind reformele, în contextul politic regional.

”Noi am avut 55 de reforme în PNRR, la momentul ăsta, 38 sunt îndeplinite. Suntem într-o zonă rezonabilă din perspectiva îndeplinirii reformelor”, a completat Câciu, arătând că în perioada următoare vom vedea primele investiţii finalizate.

Întrebat dacă PNRR este un succes până acum, Câciu a arătat că, raportat la ceea ce se întâmplă în Europa, suntem ”fix la nivel median, cum sunt şi celelalte ţări”. ”

Din punctul meu de vedere, mecanismul de redresare şi rezilienţă nu este un succes la nivel european, dacă rămâne la fel de rigid”, a mai spus Adrian Câciu, arătând că 17 state sunt sub cererea de plată numărul 3, mai mult de jumătate.

El a subliniat că, ţinând cont că PNRR este până în 2026, este un semn de întrebare pe care ar trebui să şi-l ridice Comisia Europeană. Ministrul a arătat că noul Parlament European va găsi soluţii să flexibilizeze modul de abordare a Comisiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.