Energiile regenerabile au depășit în 2022 pentru prima dată energia termică și petrolul în consumul final al sectorului serviciilor din UE

eoliene panouri solare EDP Renewables Sursa foto: edpr.com

În 2022, energiile regenerabile au depășit pentru prima dată atât energia termică, cât și petrolul și produsele petroliere în consumul final al sectorului serviciilor din UE.

Sursele regenerabile și biocombustibilii au reprezentat 8,0% din consumul final de energie, devansând energia termică (7,6%) și petrolul și produsele petroliere (6,3%). În 2021, sursele regenerabile de energie și biocarburanții au reprezentat 7,3%, în urma energiei termice (7,6%) și a petrolului și produselor petroliere (8,3%).

Între timp, energia electrică (50,6%) și gazele naturale (26,9%) au continuat să reprezinte mai mult de trei sferturi din consumul final de energie al sectorului serviciilor.

 

Final energy consumption by product, EU, 2022. Bar chart - Click to see full dataset below

În 2022, cel mai mare subsector al serviciilor din UE a fost comerțul cu ridicata și cu amănuntul, cu  21,1% din totalul consumului final de servicii. Numai activitatea de comerț cu amănuntul a reprezentat 513,7% în acest subsector.

Subsectorul comerțului cu ridicata și cu amănuntul a fost urmat de activitățile profesionale, științifice, tehnice și alte servicii cu un consum de 11,2% din total, activitățile de cazare și alimentație publică cu 10,9%  și activitățile de asistență medicală și socială (10,6%).

Final energy consumption by sub-sector in the services sector, EU, 2022. Bar chart - Click to see dataset below

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.