S&P Global: Ratingul Commerzbank s-ar putea confrunta cu presiuni în cazul unui acord cu UniCredit

Commerzbank

Agenţia de evaluare financiară S&P Global a avertizat asupra riscurilor ca solvabilitatea Commerzbank AG să fie sub presiune dacă UniCredit SpA are succes cu încercarea de preluare a grupului bancar german, transmite Reuters, conform Agerpres.

“Este prea devreme să evaluăm dacă UniCredit îşi poate majora participaţia deţinută la Commerzbank şi în cele din urmă să realizeze o combinare a rivalului german cu HVB – subsidiara locală a UniCredit. Totuşi, admitem că ratingul de credit atribuit Commerzbank este mai puternic decât ratingurile UniCredit şi ale subsidiarelor sale cheie. Ca atare, dacă achiziţia va avea loc, ratingurile Commerzbank ar putea fi sub presiune”, a avertizat agenţia de evaluare financiară, într-un comunicat. Separat, Consiliul de Administraţie şi cel de Supervizare al Commerzbank au confirmat în unanimitate actuala strategie de independenţă a băncii, în condiţiile în care grupul italian UniCredit face presiuni pentru o posibilă preluare.

“Commerzbank îşi extinde continuu poziţia sa independentă de pilon solid al pieţei bancare din Germania şi de partener de încredere pentru economia internă. Ca “Bancă pentru Germania”, credem cu fermitate că există potenţial considerabil de creştere şi de preţuire”, a precizat grupul bancar german. Conducerea şi angajaţii Commerzbank, precum şi cancelarul Olaf Scholz şi-au exprimat opoziţia faţă de o potenţială preluare, dar cel puţin un investitor important şi unii lideri de afaceri sunt favorabili negocierilor. Directorul general desemnat al Commerzbank, Bettina Orlopp, a dat asigurări că banca “îşi va îmbunătăţi profitul mai mult decât era planificat iniţial”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.