H&M, al doilea cel mai mare retailer de modă din lume, a ratat previziunea privind profitul. Acțiunile companiei au scăzut joi cu 8%

H&M Sursă foto: Unsplash

Acţiunile H&M au scăzut cu până la 8% joi, după ce al doilea cel mai mare retailer de modă din lume a ratat previziunea privind profitul operaţional şi a abandonat ţinta pentru marja de câştig, transmite CNBC, conform News.ro.

Retailerul suedez de îmbrăcăminte a raportat că profitul operaţional pentru al treilea trimestru fiscal al grupului a fost de 3,51 miliarde de coroane suedeze (345,8 milioane de dolari), comparativ cu 4,74 miliarde de coroane suedeze cu un an în urmă.

Analiştii chestionaţi de LSEG au estimat un profit operaţional de 4,93 miliarde, potrivit Reuters.

H&M şi-a redus ţinta pentru marja de profit pentru 2024, după ce a avertizat anterior despre condiţii mai dificile pe piaţă.

Mişcarea este văzută că va creşte presiunea asupra CEO-ului Daniel Ervér, care este în acest rol de doar opt luni.

Ervér s-a angajat ”să creeze valoare imbatabilă pentru clienţii noştri şi o creştere profitabilă”.

H&M a avut dificultăţi să-şi sporească profitabilitatea în ultimele luni, din cauza vremii mai reci, costurilor de trai mai ridicate şi încetinirii cheltuielilor post-pandemie, care împiedică atât vânzările cu amănuntul de haine de stradă, cât şi cele de lux.

Retailerul se confruntă, de asemenea, cu o concurenţă acerbă din partea proprietarului Zara, Inditex, şi a retailerului de fast fashion Shein.

”Factorii externi ne-au afectat veniturile din vânzări şi costurile de achiziţie mai mult decât ne aşteptam. În prezent, estimăm că marja operaţională din acest an va fi mai mică de 10%”, a declarat Ervér într-un comunicat.

”Suntem încrezători că planul nostru va contribui la creşterea vânzărilor şi a profitabilităţii”, a adăugat el.

Acţiunile H&M au scăzut în urma informaţiilor cu până la 8%, declinul fiind atenuat ulterior la 4,6%, înregistrând printre cele mai slabe performanţe în cadrul indicelui paneuropean Stoxx 600.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.