Grupul german Schaeffler face concedieri după fuziunea cu Vitesco. În România, firma a trimis angajați în șomaj tehnic

Schaeffler Romania

Grupul german Schaeffler, producător de componente auto, va face concedieri, ca parte a fuziunii cu producătorul de componente pentru vehicule electrice Vitesco, a anunţat directorul general al Schaeffler, Klaus Rosenfeld, într-un interviu acordat săptămânalului WirtschaftsWoche, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

“Desigur, vor fi de asemenea ajustări de personal”, a declarat şeful producătorului de echipamente şi componente auto, adăugând că numărul de locuri de muncă afectate nu este clar dar nu va fi format din cinci cifre.

În octombrie 2023, Schaeffler a anunţat că va achiziţiona Vitesco, pentru a-şi majora linia de produse de componente pentru vehicule electrice (EV).

Rosenfeld a adăugat că se aşteaptă la o creştere solidă pe segmentul de mobilitate electrică al entităţii rezultate în urma fuziunii, deşi se aşteaptă la un mediul dificil în China.

Tranzacţia ar urma să ducă la reduceri de costuri de 600 milioane de euro până în 2029 şi va simplifica structura acţionariatului Vitesco, a precizat recent Schaeffler.

Luna trecută, Schaeffler a raportat un declin de aproape 30% al profitului în trimestrul doi din 2024, pe fondul rezultatelor mai slabe din Europa şi China.

Schaeffler este afectat de încetinirea industriei pe plan mondial şi a precizat că cererea slabă din industria europeană în trimestrul doi din 2024 şi majorarea concurenţei din China au afectat profitul companiei.

Europa este cea mai mare piaţă a Schaeffler, fiind responsabilă pentru aproximativ 45% din vânzările sale anul trecut, conform Reuters.

Schaeffler România, parte a grupului german care este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, a trimis angajații din Cristian, de lângă Brașov, în șomaj tehnic, săptămâna trecută și săptămâna aceasta, conform informațiilor obținute în exclusivitate de Economedia. Compania a confirmat situația pentru Economedia, fără a detalia numărul de angajați și perioada implementării măsurii. Schaeffler este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu aproape 5.000 de angajați.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.