Pensiile de până la 3.000 lei vor fi scutite de la impozitul pe venit, începând cu cele din octombrie

Casa de pensii, pensionari, recalculare pensii Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Plafonul de venit neimpozabil din pensii va fi majorat de la 2.000 lei la 3.000 lei, de la 1 octombrie, pentru pensiile plătite începând cu luna octombrie, potrivit unei legi aprobate luna trecută. Majorarea plafonului neimpozabil a venit după ce recalcularea pensiilor a adus o majorare pentru câteva milioane de pensii.

Anterior, pensiile de până la 2.000 lei erau scutite de la plata impozitului pe venit, iar pentru ceea ce depășește această valoare se aplică impozitul pe venit.

Acum, începând cu 1 octombrie, acest plafon se majorează la 3.000 lei. Astfel, orice pensie primită începând cu luna octombrie care nu atinge valoarea de 3.000 lei nu va fi impozitată pe venit cu 10%.

Tot în septembrie a fost aprobată o lege prin care se majorează la 3.000 plafonul de impozitare şi în cazul pensiilor din sistemul naţional de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, vor fi scutite de impozitare pensiile din sistemul naţional de ordine şi siguranţă publică în valoare de până la 3.000 de lei. Sistemul de pensii militare nu mai face parte din sistemul public din anul 2016, așa că trebuie reglementat separat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.