Subsidiara de clearing a ABN AMRO, a treia cea mai mare bancă olandeză, deschide un nou hub IT în România, axat pe IT și Inovație, în Iași

ABM Amro Clearing Iași

ABN AMRO Clearing Bank (AACB), jucător în clearing, custodie, finanțare și managementul riscului pentru multiple piețe financiare, parte din grupul ABN AMRO, a treia cea mai mare bancă din Olanda, anunță că deschide un nou hub IT în România, în Iași, scrie Ziarul de Iași.

Câțiva factori decisivi pentru această alegere au fost disponibilitatea personalului calificat, diferența minimă de fus orar cu sediul din Amsterdam și statutul României de membru al Uniunii Europene.

„Deschiderea hub-ului AACB IT Services în Iași, România, reprezintă un pas important către obiectivul nostru de a valorifica talentele IT globale și de a stimula inovația. Ne va ajuta să realizăm misiunea noastră: Să conducem drumul către piețe sigure și transparente”, a declaarat Rutger Schellens, CEO la AACB.

Hub-ul este deschis în parteneriat cu Levi9 Technology Services, companie cu experiență în atragerea de talente din alte părți ale Europei, inclusiv din România, unde are prezență de 17 ani.

ABN Amro a fost prezentă anterior în România până la criza anterioară, iar în 2007 a fost preluată de un consorțiu format din trei bănci europene, respectiv Royal Bank of Scotland Group, Banco Santander Central Hispano și Fortis.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.