Skoda a prezentat un SUV electric accesibil, pe fondul încetinirii vânzărilor de mașini electrice

elroq skoda Sursa foto: Skoda

Skoda, subsidiară a Volkswagen AG, a prezentat un SUV electric accesibil, care va costa aproximativ 33.000 euro (36.615 dolari), într-un moment în care încetinirea vânzărilor de vehicule electrice (EV) pe plan global a determinat producătorii auto să-şi ajusteze planurile pe acest segment, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

SUV-ul Elroq este disponibil cu trei mărimi diferite de baterii, care au opţiunea de încărcare rapidă. Costurile sunt aproximativ similare cu cele ale unui SUV cu motor cu combustie, un prag critic pentru producătorii EV care caută să-şi majoreze vânzările.

SUV-ul va fi “inovator” datorită preţului competitiv şi va ajuta Skoda să se extindă pe segmentul EV, a anunţat marţi directorul general al companiei cehe, Klaus Zellmer, într-un interviu acordat la Praga.

Şoferii din Europa sunt ezitanţi din cauza costurilor ridicate ale vehiculelor electrice fabricate de Volkswagen, Stellantis şi Renault, după ce unele ţări, cum ar fi Germania, au renunţat la subvenţii, ceea ce a făcut ca mărcile din China, conduse de BYD Co, să-şi majoreze cota de piaţă cu modele lor la preţuri accesibile.

Skoda, care produce în ţări low-cost, inclusiv Cehia şi China, a înregistrat în primele opt luni din acest an o creştere de aproximativ 9% a vânzărilor în Europa, spre deosebire de marca VW, care a anunţat concedieri şi reduceri de costuri.

Modelul electric Elroq ar putea sprijini majorarea vânzărilor în Europa, are camere amplasate în spatele vehiculului, aplicaţii de divertisment, şi asistent vocal digital care utilizează chatbotul de inteligenţă artificială (AI) generativă ChatGPT. Preţul este sub cel al SUV-ului electric ID.4 al Volkswagen, al cărui preţ de pornire este de aproximativ 48.000 euro, şi sub cel al modelului Atto 3 al BYD, de aproximativ 38.000 euro.

Cu o singură încărcare, modelul electric Elroq are o autonomie de peste 560 kilometri, mai mult decât Model Y de la Tesla Inc. Clienţii pot comanda de miercuri SUV-ul electric Elroq iar livrările ar urma să înceapă în primul trimestru din 2025.

Stellantis a prezentat recent noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost, cu un preţ de pornire de 23.300 euro (24.540 dolari), menit să concureze cu modelele electrice accesibile ale firmelor auto din China. Citroen e-C3, care va fi produs în Slovacia, va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China.

Vehiculele electrice şi hibride sunt mai scumpe decât cele alimentate cu motoare cu combustie internă, iar producătorii auto europeni vor să lanseze modele mai ieftine, pentru a contracara concurenţa din China.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.