PIB-ul Germaniei se va contracta cu 0,2% în acest an (ministerul Economiei)

germania diaspora populatie berlin sursa foto: Unsplash/ Raja Sen

Economia germană ar urma să se contracte cu 0,2% în acest an, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei, confirmând informațiile publicate anterior de cotidianul Süddeutsche Zeitung, potrivit agenției Reuters.

Cifrele oficiale vor fi publicate miercuri.

Până acum, guvernul se aștepta ca produsul intern brut (PIB) să crească cu 0,3% în acest an.

Dacă noile previziuni privind PIB-ul se confirmă, acesta va fi al doilea an consecutiv de contracție pentru prima economie a Europei.

La sfârșitul lunii septembrie, principalele institute economice germane și-au revizuit în scădere previziunile privind PIB-ul pentru acest an în proiecțiile lor de toamnă, afirmând că se așteaptă acum la o contracție de 0,1%.

Ministerul german al Economiei se bazează pe previziunile economice combinate ale institutelor Ifo, DIW, IWH, IfW și RWI pentru a-și elabora propriile perspective.

„Previziunile de toamnă nu se referă doar la cele trei sau patru cifre care au fost menționate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, referindu-se la cifrele publicate de Süddeutsche Zeitung.

„Este vorba despre o evaluare generală a situației economice, a perspectivelor economice și, de asemenea, o idee despre cifrele care stau la baza acestora, care permit o declarație mult mai diferențiată”, a adăugat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.