CNAIR a inaugurat miercuri centura Sfântu Gheorghe, cu o lungime de 12 km

Centura Sfântu Gheorghe Captură YouTube Alex CDrone

UPDATE Circulația pe Varianta Ocolitoare Sfântu Gheorghe a fost deschisă miercuri, 16 octombrie, de la ora 13:00, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Centura municipiului Sfântu Gheorghe are o lungime de 12 km și antreprenor este constructorul din Brașov GottStrasse. Termenul de finalizare era iunie 2024.

Centura municipiului Sfântu Gheorghe a fost construită la profil de drum clasic, cu o singură bandă pe sens, are 4 intersecţii cu sensuri giratorii şi trei pasaje supraterane, din care cel mai lung, peste Olt şi peste Calea ferată Braşov – Deda, de 526 metri.

De asemenea, sunt amplasate 2 spatii de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și un corp cu toalete publice) precum și un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și VOSFG) la km 7.

Construcția Variantei Ocolitoare Sfântu Gheorghe (VO12F) a costat 289,4 milioane lei (fără TVA) și a fost finanțată prin fonduri europene.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.