Compania Ryanair spune că va avea mai puține zboruri vara viitoare pentru că Boeing livrează avioanele cu întârziere

ryanair, avion, aeronava, vacanta, travel, calatorit, calatorie Sursa foto: Unsplash / Fotis Christopoulos

Ryanair a avertizat că va transporta mai puțini pasageri decât a planificat vara viitoare, din cauza întârzierilor în livrarea avioanelor Boeing, companie aflată în criză, scrie Financial Times.

Compania aeriană low-cost este cel mai mare client al Boeing în Europa și este programată să primească 30 de aeronave între martie și iunie anul viitor, pentru a o ajuta să își îndeplinească obiectivele ambițioase de creștere.

„Nu vom primi toate cele 30 de aeronave, dacă vom primi 10, sau 15, sau 20 ne vom descurca bine . . . vom lua o decizie privind . . . încetinirea creșterii pentru vara anului 2025”, a declarat miercuri directorul executiv Michael O’Leary.

O grevă a celui mai mare sindicat al Boeing a oprit producția la principalele sale fabrici din statul Washington, adăugându-se la criza declanșată de explozia în timpul zborului a unui panou de ușă la unul dintre avioanele sale în ianuarie.

La rândul său, Air France-KLM a declarat că a fost afectată de problemele motoarelor Pratt & Whitney cu comenzile sale Airbus A220, în timp ce Lufthansa a declarat că nu a mai văzut niciodată întârzieri ca cele pentru Boeing 777X, adăugând că acestea au ajuns la aproximativ cinci ani, notează Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.