Primăria Capitalei vrea să amenajeze un parc de aproape 6 hectare în Sectorul 4

Parc Soseaua Vitan Barzesti

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului să îi transmită un teren cu o suprafaţă de aproape şase hectare, în vederea amenajării unui parc, transmite Agerpres.

Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului General al Capitalei.

Terenul cu suprafaţa de 58.638 mp, situat în Şoseaua Vitan Bârzeşti nr. 20A, se află în prezent în administrarea Consiliului General al Capitalei şi în domeniul public al statului. Dacă Guvernul va adopta hotărârea solicitată de către Municipalitate, terenul va trece în domeniul public al Municipiului Bucureşti, pentru a deveni un parc/pădure urbană/de agrement.

Terenul are o valoare de inventar de 21,2 milioane lei, potrivit raportului de evaluare întocmit de către Asocierea MAPPS Master Appraisal-Business Evaluation.

În raportul de specialitate se reaminteşte că parcela de teren de 58.638 mp face parte din imobilul de 71.220 mp din şoseaua Olteniţei nr. 210, care a trecut în 2000 din administrarea Ministerului Apărării în administrarea CGMB, în vederea construirii de locuinţe prin ANL.

Din suprafaţa de 71.200 mp, pe o suprafaţă de 2 hectare s-a realizat un proiect ANL, astfel încât există un disponibil de circa cinci hectare.

Totodată, cele cinci hectare se încadrează, conform Planului Urbanistic General, în următoarele zone: V3b – complex şi baze sportive (aproximativ 3,9 hectare), V1A – parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice (1,5 hectare), S1 – subzone cu destinaţia specială cu caracter urban (0,3 hectare), L3a – subzone locuinţe colective medii (0,18 hectare).

Sunt invocate prevederile Legii 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi, care vizează: regenerarea, extinderea şi ameliorarea compoziţiei şi a calităţii spaţiilor verzi, precum şi identificarea zonelor deficitare şi realizarea de lucrări pentru extinderea suprafeţelor acoperite cu vegetaţie.

De asemenea, OUG 114/2007 prevede obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale “de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 20 mp/locuitor până la data de 31 decembrie 2010 şi de minimum 26 mp/locuitor până la data de 31 decembrie 2013”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.