CNAIR: Au fost finalizate lucrările de reabilitare a podului de la Vlădeni, de pe DN1, în județul Brașov

Pod Vladeni Sursa foto: Facebook/ DRDP Brașov

Lucrările de reabilitare a podului peste calea ferată de la intrarea în localitatea braşoveană Vlădeni, de pe DN 1, începute în urmă cu câteva luni, au fost finalizate, restricţiile de circulaţie din această zonă fiind ridicate în totalitate, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes, potrivit Agerpres.

Reparaţiile au vizat, în primul rând, refacerea unei părţi din suprastructură – straturile de asfalt, incluzând şi cel de hidroizolaţie, trotuarele, parapetul de siguranţă, sistemul de acoperire a rosturilor de dilataţie, precum şi marcajele rutiere.

După finalizarea lucrărilor la una dintre cele două căi, proiectul a fost suspendat temporar, la sfârşitul lunii august, pentru aproximativ două săptămâni, până la redeschiderea traficului pe DN 7, pe Valea Oltului, circulaţia pe podul de la Vlădeni reprezentând o rută alternativă pe ruta Braşov-Făgăraş.

Proiectul de reabilitare a podului de la Vlădeni, care a fost construit în 1971, a fost lansat în august 2023, când, o expertiză comandată de DRDP Braşov a arătat că sunt necesare intervenţii la structură, podul fiind în stare critică.

La acel moment, valoarea estimată a proiectului, pentru proiectare şi execuţie, şi pentru care s-a organizat licitaţie, a fost de 1,6 milioane de lei.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.