Fosta şefă pentru tehnologie a OpenAI Mira Murati va strânge capital pentru un nou startup de AI – surse

moda, AI, inteligenta artificiala, moda, femeie AI Sursa foto: pexels.com

Mira Murati, fosta directoare pentru tehnologie a OpenAI, este în proces de strângere de fonduri de la capitalişti de risc pentru noul ei startup de inteligenţă artificială, conform unor surse familiare cu situaţia, transmite Reuters, transmite News.ro.

Această nouă companie urmăreşte să dezvolte produse AI bazate pe modele proprii. Deşi nu este clar dacă Murati va prelua funcţia de CEO, se anticipează că startupul ar putea strânge peste 100 de milioane de dolari, dată fiind reputaţia ei şi resursele necesare pentru antrenarea acestor modele, conform unei surse.

Barret Zoph, un cercetător de top care a părăsit OpenAI în aceeaşi zi cu Murati, la sfârşitul lui septembrie, ar putea să se alăture noului proiect, conform aceloraşi surse. Se pare că Murati a recrutat şi alţi angajaţi ai OpenAI pentru startupul ei.

Murati, care a lucrat la OpenAI peste şase ani, a fost o figură centrală în proiecte revoluţionare precum ChatGPT şi DALL-E, şi a jucat un rol esenţial în parteneriatul de miliarde de dolari cu Microsoft.

Ascensiunea sa rapidă în OpenAI a consolidat poziţia sa ca unul dintre cei mai proeminenţi lideri din domeniul inteligenţei artificiale.

După ce a părăsit OpenAI în septembrie 2023, Murati a spus că plecarea ei a fost motivată de dorinţa de a explora noi oportunităţi.

Startupul ei urmează tendinţa altor foşti directori de la OpenAI, cum ar fi cei de la Anthropic şi Safe Superintelligence, care şi-au lansat propriile companii în domeniul AI.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.