Electromagnetica vinde activitatea de producere de stații de încărcare pentru vehicule electrice

electromagnetica_cladire_fata_1 Copyright Electromagnetica

Compania Electromagnetica a anunțat că luna viitoare scoate la licitație întreaga activitate de producere de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Licitația a a fost anunțată luni pe site-ul Bursei de Valori București: “ELECTROMAGNETICA S.A. informează acționarii și investitorii că organizează în data de 6 noiembrie 2024, ora 13:00, la sediul său situat în București, Calea Rahovei nr. 266-268, sector 5, licitație competitivă deschisă cu strigare, pentru vânzarea activității de producere stații de încărcare vehicule electrice, constând în întreaga activitate de proiectare, fabricație, exploatare și service aferentă producerii de stații de încărcare vehicule electrice, documentație tehnică, materiale, componente și subansamble, fabricație stații de încărcare, stații de încărcare, platforma ELMotion, toate deținute de Electromagnetica S.A., la prețul minim de pornire de 7.000.000 lei, la care se aplică T.V.A. în funcție de dispozițiile legale. Vânzarea se face în întregime, pentru toată Activitatea, nu în mod individual sau fracționat. La ședința de licitație se pot prezenta persoanele care fac dovada îndeplinirii cerințelor prevăzute în Regulamentul de organizare și desfășurare a licitatiei.”

Acționarul majoritar al Electromagnetica este Infinity Capital (fostul SIF Oltenia), care deține un pachet de 65,44%.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

În luna august, Electromagnetica a vândut, la licitație, 11 microhidrocentrale, pentru 33,55 milioane de lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Astfel, la licitația din 7 august 2024 (licitatie competitiva deschisa cu strigare), a fost adjudecat activul constând în 11 Centrale Hidroelectrice de Mică Putere (CHEMP-uri) situate in bazinul hidrografic al râului Suceava, compuse din teren, construcții si echipamente, toate deținute de ELECTROMAGNETICA S.A., la pretul de 33.550.000 lei, la care se aplica T.V.A.

Electromagnetica București, companie cu o tradiție de 85 de ani în fabricarea de corpuri de iluminat și primul producător de telefoane și centrale telefonice din România, s-a prăbușit în acest an, raportat la rezultatele din 2023.

Electromagnetica SA a raportat venituri cu peste 55% mai mici în primul semestru al acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 52,11 milioane de lei,  potrivit raportului cu rezultatele primelor 6 luni publicat pe site-ul Bursei de Valori București.

Producția de energie a Electromagnetica, de unde au fost 44 de milioane de lei venituri în primul semestru din 2023, a avut o scădere de peste 60 la sute. În 2024, după 6 luni de activitate au fost anunțate pierderi de aproape 9 milioane de lei/ În primul semestru din 2023, Electromagnetica a raportat un profit de aproape 8,5 milioane lei.

La 1 octombrie 2024, Electromagnetica și-a anunțat acționarii că la data de 30 septembrie 2024 a livrat către ABB Sace (Italia) ultima comanda aferenta relațiilor comerciale dintre parti, ce au demarat in anul 2007. Potrivit companiei, relația contractuală  a generat cel puțin 10% din cifra de afaceri netă aferenta anului 2023.

Electromagnetica este posesoarea uneia din cele mai mari clădiri de birouri din București, situate pe Calea Rahovei, din închirierea spațiilor asigurându-și o bună parte din venituri.

Anul trecut, directorul care conducea neîntrerupt Electromagnetica, de la Revoluție încoace, Eugen Scheușan, și-a încheiat activitatea în firmă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.