RetuRO are nevoie de schimbări legislative pentru a dezvolta alte forme de colectare a ambalajelor în afara celor clasice din zona de retail, a afirmat, miercuri, Anca Marinescu, Corporate Affairs and Communication Manager RetuRO SGR, în cadrul unei conferinţe.
“Pentru a dezvolta în continuare sistemul, din punctul de vedere al administratorului sistemului de garanţie – returnare, RetuRO, este nevoie de schimbări legislative. Aşa cum arată în momentul acesta legislaţia, este foarte greu să dezvoltăm alte forme de colectare a ambalajelor în afara celor clasice din zona de retail, pe care deja le ştim şi cu care ne-am obişnuit. Avem în acest moment un grup de lucru în care, alături de de acţionari, încercăm să vedem modalităţile în care ar fi cel mai eficient să dezvoltăm sistemul şi, cu siguranţă, în momentul în care vom avea o idee foarte clară, să încercăm să facem toate demersurile pentru modificarea legislaţiei în acest sens”, a spus Anca Marinescu, potrivit Agerpres.
Ea a admis că o parte din succesul acestui proiect l-a reprezentat legislaţia şi a susţinut că se aşteaptă componenţa noului Guvern, în condiţiile în care Ministerul Mediului este acţionar minoritar la RetuRO.
“Pentru noi este foarte important, pentru că trebuie să spunem că o parte din succesul acestui proiect l-a reprezentat legislaţia. Legislaţia a fost suficient de bine scrisă încât să putem să funcţionăm bine în primul nostru an şi să putem să avem o predictibilitate. Cu siguranţă ne întrebăm şi noi cum va arăta următorul Guvern. Ştiţi că Ministerul Mediului la noi este acţionar, un acţionar minoritar cu 20%, dar este acţionar, are reprezentanţi în Consiliul nostru de supraveghere şi atunci este foarte important să vedem şi noi viziunea următorului Guvern, pentru că până acum am avut un sprijin în Guvern din punct de vedere al legislaţiei, aşa cum spuneam, şi va fi foarte important dacă vom vrea să dezvoltăm”, a explicat aceasta.
Bucharest Center for Economy & Society (CES Bucharest) a organizat miercuri conferinţa “Planul de business al României în 2025. Strategii de recuperare a decalajelor. Priorităţi imediate de creştere”.