Distribuitorul de carburanţi JT Grup Oil îşi extinde capacitatea logistică cu încă 4.000 de tone prin achiziţia celei mai mari nave de bunkeraj, Delta Oil, cu aproape 3 milioane de euro, transformarea acestei barje într-un terminal plutitor reprezentând un pas major pentru România în consolidarea independenţei energetice şi extinderea infrastructurii regionale.
“După intrarea în faliment a tot mai multor companii petroliere deţinute de ruşi şi în contextul actual al pieţei energetice din România, caracterizat de o cerere în creştere pentru capacităţi de stocare şi distribuţie a carburanţilor, companiile locale îşi consolidează poziţia pe piaţă prin investiţii semnificative pentru extinderea infrastructurii. Un exemplu notabil este şi distribuitorul de carburanţi JT Grup Oil care, în urma unei investiţii totale de aproximativ 3 milioane de euro, care a presupus atât achiziţia cât şi modernizarea celei mai mari nave utilizată anterior pentru operaţiuni de bunkeraj în portul Constanţa de către compania Gazprom, şi-a extins capacitatea logistică cu încă 4.000 de tone. Transformarea acestei barje într-un terminal plutitor subliniază angajamentul companiei de a-şi extinde capacităţile operaţionale şi de a răspunde nevoilor tot mai mari ale pieţei de energie devenind, în acelaşi timp, şi un jucător internaţional”, notează un comunicat al companiei, remis Agerpres.
Integrată deja în operaţiunile JT Grup Oil, nava JT Danube Terminal va contribui la eficientizarea serviciilor de transport şi distribuţie a produselor petroliere pentru zona de vest a ţării.
Mai mult, achiziţia terminalului plutitor reprezintă un activ strategic care va consolida independenţa energetică a României şi extinderea infrastructurii de transport şi stocare a produselor petroliere din regiune.
“Această achiziţie nu este doar un succes pentru compania noastră, ci şi o contribuţie semnificativă la consolidarea poziţiei României ca hub energetic regional. JT Grup Oil îşi reafirmă poziţia pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România şi susţine stabilitatea şi siguranţa aprovizionării cu energie a României, într-un context european marcat de schimbări şi noi provocări în domeniul energetic.”, a afirmat Bogdan-Florin Aldea, preşedintele Consiliului de Administraţie al JT Grup Oil.
În contextul internaţional actual, JT Danube Terminal va permite României să-şi diversifice sursele şi căile de aprovizionare, reducând astfel dependenţa de resurse externe.
Aflat în plin proces de modernizare, terminalul plutitor va beneficia de măsuri moderne sustenabilitate, adaptate cerinţelor de mediu şi de siguranţă internaţionale, asigurând o operare eficientă, aliniată la standardele de mediu.
În prezent, JT Grup Oil se află în curs de finalizare a lucrărilor de construire a JT Terminal, cel mai nou terminal privat de produse petroliere lichide.
Pe parcursul anului 2024, compania a realizat investiţii de peste 19 milioane de lei, banii fiind alocaţi pentru finalizarea lucrărilor terminalului, şi a achiziţionat 5 autocisterne noi, continuând astfel strategia de extindere a capacităţilor operaţionale.
JT Grup Oil desfăşoară operaţiuni de distribuţie de carburanţi în zona de sud-est a României cu ajutorul unei flote proprii de 13 cisterne, cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe şi indicatoare pentru măsurarea cantităţii livrate. Pentru distribuţia de carburanţi în zona de nord a ţării, compania are parteneriate cu reprezentanţi ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.
În primele nouă luni ale anului 2024, compania a raportat o cifră de afaceri netă de 179,76 milioane de lei. În acelaşi interval, Grupul a înregistrat un profit net de 5,89 milioane de lei, în creştere cu 69% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind susţinut de o creştere cu 42% a rezultatului operaţional şi de o majorare cu 13% a volumului vânzărilor de combustibil, care a crescut de la 26,4 milioane de litri la 29,8 milioane de litri.