Compania de arhitectură și inginerie Sargent & Lundy va proiecta și faza a doua a reactoarelor nucleare mici de la Doicești

NuScale SMR centrale nucleare mici Sursa foto: NuScale

Compania de arhitectură și inginerie pentru industria energetică Sargent & Lundy anunță că va proiecta și cea de-a doua fază a proiectului derulat de Nuclearelectrica și Nova Power and Gas care își propune implementarea reactoarelor nucleare mici (SMR) în România, la Doicești, prin transformarea unei foste centrale electrice pe bază de cărbune într-un SMR fără emisii de carbon.

Proiectul, derulat în numele RoPower, un joint-venture între Nuclearelectrica și Nova Power & Gas, va avansa proiectarea specifică a amplasamentului și va oferi sprijin pentru acordarea licențelor, bugete actualizate, calendare și analize de siguranță și securitate pentru a sprijini o decizie de investiție financiară.

Proiectul RoPower SMR prevede utilizarea tehnologiei dezvoltate de NuScale Power, cu sediul în SUA, pentru a implementa o centrală RoPower SMR folosind șase NuScale Power ModulesTM, fiecare capabilă să producă 77 Mwe la fosta centrală pe cărbune din satul Doicești din centrul României, la aproximativ 55 de mile nord-vest de București. Echipa de proiect este condusă de Fluor și include sprijin din partea companiei sud-coreene Samsung C&T.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Pentru Sargent & Lundy, proiectul este o continuare a activității sale în realizarea primei faze a FEED. Din 2019, firma a colaborat cu NuScale pentru a dezvolta proiectarea funcțională și fizică a insulei nucleare a SMR. Ca parte a proiectului actual, firma va dezvolta proiectarea specifică a insulei nucleare a proiectului, inclusiv clădirile pentru reactor, control și deșeuri radioactive.

„Sargent & Lundy a fost întotdeauna în fruntea tehnologiei nucleare avansate”, a declarat Victor Suchodolski, CEO-ul companiei.

„Acest proiect va îndeplini promisiunea SMR-urilor și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu RoPower și partenerii noștri pentru a ajuta România să reușească să furnizeze energie curată și fiabilă pentru cetățenii și industria sa”, a adăugat acesta.

Proiectul de transformare a cărbunelui în energie nucleară a obținut un sprijin puternic atât din partea guvernului român, cât și din partea celui american. Banca de Export-Import a Statelor Unite a aprobat un angajament financiar de până la 99 de milioane de dolari pentru a doua fază a FEED. U.S. EXIM Bank și U.S. International Development Finance Corporation au emis, de asemenea, o serie de scrisori prin care își exprimă interesul de a furniza fonduri suplimentare de 4 miliarde de dolari în total pentru succesul proiectului.

Sargent & Lundy Energie face de asemenea parte din proiectul de inginerie, achiziţie şi management al construcţiei (EPCM) faza LNTP pentru avansarea Unităţilor 3 şi 4 ale CNE Cernavodă.

Înființată în 1891, Sargent & Lundy este o companie de proiectare și inginerie arhitecturale cu servicii pentru industria energetică. În anii 1950 compania a proiectat prima instalație de reactor cu apă clocotită din lume la Argonne National Laboratory. Sargent & Lundy a proiectat peste 30 de unități nucleare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.