OpenAI, compania care a creat ChatGPT, va deschide servere în Uniunea Europeană şi un sediu la Munchen

chatgpt, inteligenta artificiala, openAI, tehnologie, viitor, chatbot Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

Compania americană OpenAI, care a creat ChatGPT, a anunţat joi că le va permite clienţilor europeni să stocheze datele din conversaţiile lor cu chatboţii în Uniunea Europeană, mai degrabă decât în Statele Unite sau în altă parte, oferindu-le astfel control asupra acestor informaţii, informează agenția AFP, citată de Agerpres. OpenAI a anunţat că va deschide primul său birou din Germania la Munchen şi îşi propune să îşi consolideze colaborarea cu universităţile germane, potrivit dpa.

Într-un comunicat, OpenAI a transmis că instituţiile academice şi companiile care plătesc pentru ca angajaţii sau studenţii lor să folosească chatboţi vor avea posibilitatea de a stoca datele acestor interacţiuni în UE.

Dezvoltatorii care folosesc modelele OpenAI pentru propriile aplicaţii bazate pe inteligenţă artificială vor putea, de asemenea, să aleagă ca solicitările utilizatorilor să fie procesate în UE.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

“Acest lucru ajută organizaţiile care operează în Europa să respecte regulile locale de suveranitate a datelor”, a comentat OpenAI.

Anunţul companiei vine în momentul în care dezvoltatorii de inteligenţă artificială cu sediul în principal în SUA, precum OpenAI, Meta, Google şi Microsoft, investesc zeci de miliarde de dolari în infrastructura centrelor de date pentru a utiliza pe scară largă chatboţi şi generatoare de imagini.

Giganţii tehnologiei consideră adesea reglementările europene privind datele personale (GDPR) şi AI (AI Act) un obstacol în calea dezvoltării lor pe continentul european.

Această decizie ar trebui să permită OpenAI să răspundă la apelurile de licitaţii din sectorul public al UE, a declarat pentru AFP Yael Cohen-Hadria, avocat specializat în tehnologie digitală din cadrul firmei franceze EY.

OpenAI a făcut din Europa o prioritate în stabilirea birourilor sale în întreaga lume, având sedii la Paris, Bruxelles şi Dublin. Compania din California are, de asemenea, birouri în New York şi Singapore.

Anunţul vine înaintea unui summit global privind inteligenţa artificială de la Paris, care va reuni luni şi marţi numeroşi jucători din această industrie provenind din peste 80 de ţări.

Tot joi, OpenAI a anunţat că va deschide primul său birou din Germania la Munchen şi îşi propune să îşi consolideze colaborarea cu universităţile germane, potrivit dpa.

Germania este una dintre cele mai importante ţări din lume în ceea ce priveşte utilizarea AI, conform OpenAI. Munchen găzduieşte deja sediul german al giganţilor tehnologici americani Apple, Microsoft şi Intel.

OpenAI vede Germania drept una dintre cele mai importante pieţe ale sale, ţara având cel mai mare număr de utilizatori ChatGPT din Europa şi clasându-se printre primele cinci la nivel global. Numai anul trecut, numărul utilizatorilor din Germania s-a triplat, potrivit companiei.

Totodată, Germania este lider în Europa în ceea ce priveşte numărul de utilizatori care plătesc abonamente şi, din acest punct de vedere, se clasează printre primele trei ţări din lume. În rândul clienţilor corporativi cu conturi plătite, Germania se numără printre primele trei ţări din afara SUA.

OpenAI raportează peste 300 de milioane de utilizatori activi săptămânal în întreaga lume şi peste un milion de clienţi plătitori.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.