Summit-ul AI de la Paris: UE va mobiliza 200 de miliarde de euro pentru investiții în Inteligență Artificială, anunță Ursula von der Leyen, în timp ce vicepreședintele SUA le spune europenilor că reglementarea excesivă ar putea ucide sectorul/ Președinta CE: “Știu că trebuie să reducem birocrația și o vom face”/ SUA și Marea Britanie nu au semnat declarația

inteligenta artificiala, AI, IA, tehnologie, tech, viitor, electronic, cyber, securitate cibernetica Sursa foto: TEK IMAGE / Sciencephoto / Profimedia

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ținut marți un discurs cu privire la obiectivele Uniunii Europene în materie de inteligență artificială în cadrul Summitului privind inteligența artificială de la Paris, notează Reuters. Aceasta a anunțat că UE își propune să mobilizeze 200 de miliarde de euro pentru investiții în IA în Europa. Vicepreședintele american JD Vance le-a spus marți europenilor că reglementările lor „masive” privind inteligența artificială ar putea sugruma tehnologia și a respins moderarea conținutului ca fiind „cenzură autoritară”.

Câteva citate-cheie din discursul Ursulei von der Leyen:

  • „Acest summit este axat pe acțiune, iar aceasta este exact ceea ce ne trebuie acum. A sosit momentul să formulăm o viziune cu privire la direcția în care dorim ca IA să ne ducă ca societate și ca umanitate, iar apoi trebuie să acționăm și să accelerăm Europa pentru a ajunge acolo.”
  • „Vrem ca Europa să fie unul dintre cele mai importante continente în materie de inteligență artificială, iar acest lucru înseamnă adoptarea unui mod de viață în care inteligența artificială este peste tot.”
  • „Aud prea des că Europa a ajuns târziu în cursa în care Statele Unite sau China au luat-o deja înainte. Nu sunt de acord, deoarece cursa IA este departe de a se fi încheiat. Suntem doar la început. Frontiera este în continuă mișcare. Poziția de lider mondial este încă disponibilă.”
  • „De prea multe ori am auzit că ar trebui să replicăm ceea ce fac alții și să alergăm după punctele lor forte. Eu cred că, în schimb, ar trebui să investim în ceea ce putem face cel mai bine și să ne construim propriile puncte forte aici, în Europa. Punctele noastre forte sunt stăpânirea științei și a tehnologiei pe care le-am oferit lumii … Există o marcă europeană distinctă a IA. Aceasta conduce deja la inovare și adaptare și se accelerează.”
  • „Dorim să accelerăm inovarea. Europa dispune de unele dintre cele mai rapide supercomputere publice din lume. Acum le punem la dispoziția celor mai bune startup-uri și a celor mai buni oameni de știință, astfel încât aceștia să poată crea inteligența artificială de care avem nevoie. Ei își pot testa modelele, își pot antrena modelele pe supercomputerele noastre.”
  • „Dorim să reproducem povestea de succes a CERN din Geneva. După cum știți cu toții, CERN deține cel mai mare accelerator de particule din lume și permite celor mai bune și mai strălucite minți din lume să lucreze împreună. Și ne dorim ca același lucru să se întâmple și în Gigafactory-ul nostru de inteligență artificială.”
  • „Inteligența artificială are nevoie de concurență, dar are nevoie și de colaborare, de încrederea oamenilor și trebuie să fie sigură.”
  • „Știu că trebuie să facilităm lucrurile și să reducem birocrația, și o vom face.”
  • „Ne propunem să mobilizăm un total de 200 de miliarde de euro (206,38 miliarde de dolari) pentru investiții în IA în Europa.”
  • „IA poate fi un dar pentru umanitate, dar trebuie să ne asigurăm că beneficiile sale sunt răspândite și că beneficiile sale sunt accesibile tuturor.”

SUA și Marea Britanie nu au semnat declarația summitului de la Paris privind inteligența artificială

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Statele Unite și Marea Britanie nu au semnat declarația summitului de la Paris privind inteligența artificială, intitulată „Statement on Inclusive and Sustainable Artificial Intelligence”, transmite Reuters.
Comunicatul afirmă, printre priorități, că „asigurarea faptului că inteligența artificială este deschisă, incluzivă, transparentă, etică, sigură, securizată și demnă de încredere, ținând seama de cadrele internaționale pentru toți” și „asigurarea durabilității inteligenței artificiale pentru oameni și planetă”.
SUA nu a explicat imediat motivul pentru care nu este semnatar.

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Keir Starmer a declarat marți că discuțiile sunt în curs de desfășurare și că Marea Britanie se alătură altor inițiative și va continua să colaboreze cu partenerii săi, inclusiv Franța. Aceștia au adăugat: „Nu vom semna niciodată decât la inițiative care sunt în interesul național al Regatului Unit”.

Palatul Elysee a declarat că este posibil ca mai multe țări să semneze declarația în orele de după eveniment.

Vicepreședintele SUA le spune europenilor că reglementarea excesivă ar putea ucide inteligența artificială

Pe de altă parte, vicepreședintele american JD Vance le-a spus marți europenilor că reglementările lor „masive” privind inteligența artificială ar putea sugruma tehnologia și a respins moderarea conținutului ca fiind „cenzură autoritară”.
Într-un alt semn al divergențelor privind guvernanța inteligenței artificiale, Statele Unite și Marea Britanie nu au semnat declarația finală a unui summit privind inteligența artificială găzduit de Franța, intitulat „Inteligența artificială incluzivă și durabilă”, fără a preciza de ce.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.