Platformă care indexează 18.000 de unități școlare, lansată pentru a semnala urgențele din Educație. Inițiatorii proiectului vor să implice mediul de afaceri în rezolvarea problemelor

harta edu

O platformă care indexează 18.000 de unități școlare le oferă profesorilor și membrilor societății civile posibilitatea să semnaleze urgențele din Educație, spun administratorii portalului, lansat de Narada. În ziua lansării, pe platformă erau deja 120 de alerte. Inițiatorii proiectului susțin că vor mijloci soluționarea problemelor din Educație prin implicarea mediului de business.

HartaEdu le oferă profesorilor și tuturor persoanelor interesate posibilitatea să semnaleze situațiile de urgență din sistemul de învățământ, indiferent de natura lor, urmând ca acestea să se încerce a fi rezolvate prin implicarea mediului de business, spun inițiatorii proiectului.

În ziua lansării, pe platformă erau deja 120 de alerte. Obiectivul general al organizației este ca pe parcursul anului şcolar 2021-2022 aproximativ 100.000 de elevi să beneficieze de condiții mai bune de învățare.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Narada aduce câteva statistici despre starea infrastructurii şcolare din România: una din șase şcoli din România nu are acces la o sursă autorizată de alimentare cu apă; mai mult de jumătate din şcolile din România nu au o sală de sport; 845.000  de elevi nu au acces la un laborator de ştiinţe; 230.000 de de elevi nu au acces la grupuri sanitare în incinta şcolii.

“Școlile cu probleme de infrastructură, fără biblioteci sau laboratoare, lipsite de conectivitate și de tehnologie necesară educației digitale, instituții fără sursă de apă autorizată, fără grupuri sanitare sau săli de sport sunt doar câteva dintre urgențele frecvent întâlnite în educație. La acestea se adaugă nevoi punctuale ale sălilor de clasă, elevilor sau ale profesorilor. Din 6 octombrie, toate aceste tipuri de alerte se vor putea regăsi pe HartaEdu”, transmit inițiatorii proiectului. “Problemele pot fi sesizate de profesori, învățători și alți reprezentanți ai societății civile interesați să semnaleze situații de urgență din învățământul românesc.

 

Cum funcționează HartaEdu.ro

Prin accesarea HartaEdu.ro, orice persoană poate înregistra o alertă de educație precum: un elev care nu are tabletă, o sală de clasă cu mobilier vechi, o școală nerenovată sau fără internet etc. După ce este verificată de Narada, urgența apare pe hartă și ulterior este sesizată către Inspectoratul Școlar Judeţean sub jurisdicția căruia se află unitatea de învăţământ respectivă. Totodată, necesitatea semnalată pe HartaEdu este transmisă și agenților economici, pe o rază de 60 de km, obiectivul fiind acela de a fi rezolvată de comunitatea locală. IMM-urile, firmele mari sau persoane din societatea civilă care doresc să ajute pot contacta direct solicitanții. După soluționarea urgențelor, acestea vor apărea în continuare pe hartă, sub eticheta „alerte rezolvate”, alături de numele companiilor care s-au implicat. Un element important este că profesorii și cei care introduc alerte pot beneficia de ajutor din partea Narada.

Inițiatorii proiectului susțin că vor mijloci soluționarea problemelor din Educație prin implicarea mediului de business. Companiile beneficiază de ajutorul Narada pentru a răspunde apelului de urgență mapat pe Harta Educației și pot alege cauzele pe care să le soluționeze.

Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation, iar platforma e susținută de Mastercard și BRD Groupe Société Générale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: