Bursa din Hong Kong închide pe creștere cu peste 3%, Nikkei revine pe verde după opt ședințe consecutive de scădere

Hong Kong pixabay.com

Bursa din Hong Kong a crescut joi cu peste 3%, investitorii primind cu optimism avansul în negocierile privind plafonul datoriei americane, care ar putea permite evitarea unei încetări de plăți catastrofale pentru prima economie mondială, scrie Le Figaro.

Indicele Hang Seng a terminat în creștere cu 3,07%, respectiv 735,24 puncte, la 24.701,73 puncte.

Indicele Nikkei al Brsei din Tokyo a crescut și el joi, după o serie de opt ședințe consecutive de scădere. Nikkei, care a pierdut peste 10% de la jumătatea lui septembrie, a câștigat 0,54% până la 27.678,21 puncte, în timp ce indicele extins Topix a scăzut cu 0,12% la 1.939,62 puncte.

Republicanii au oferit miercuri democraților o soluție temporară pentru a ieși din impasul parlamentar și a evita astfel o încetare de plăți în Statele Unite, amânând din octombrie în decembrie scadența pentru a găsi un acord pentru majorarea plafonului dagoriei.

„Reducerea îngrijorărilor legate de chestiunea plafonului datoriei americane și creșterea prețurilor la energie au determinat achiziția de titluri” la Tokyo, a comentat Okasan Online Securities. Bursele din Shanghai și Shenzhen erau în continuare închise, din cauza unei sărbători naționale în China.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *