Drone militare cu tehnologii anti-jamming produse în România vor fi propuse statului român pentru a fi utilizate în Delta Dunării / Acolo există zone afectate de războiul electronic ruso-ucrainean

colaj foto cu o drona si o harta a deltei dunarii Sursa foto: Freepik / Wikimedia Commons (colaj Economedia)

În cazul companiei Carfil, care produce drone militare în parteneriat cu americanii de la Periscope Aviation, există un proiect prin care sunt propuse statului român drone rezistente la bruiaj, care să fie folosite în Delta Dunării, unde sunt zone afectate de războiul electronic ruso-ucrainean, transmite în exclusivitate TechRider, care citează o sursă apropiată de cele două companii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

În România sunt dezvoltate șase proiecte de drone militare, iar primele două fabricate în acest an, „Cuda” și „Sirin”, sunt modele de recunoaștere cu patru elice (quadcoptere) cu capabilități ridicate anti-jamming.

Cuda poate transporta 1,5 kg de echipament și senzori, are o autonomie în zbor de 26 de minute și poate ajunge la o altitudine de 4.000 de metri. Sirin are o capacitate de încărcare utilă de 14,5 kg și un timp de zbor de 36 de minute, ajungând la un plafon de 5.000 de metri. Modelul Sirin este, de asemenea, potrivit pentru operațiuni maritime datorită rezistenței sale la condiții dificile.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
Dronele Sirin (sus) și Cuda, produse în România începând din această vară. (Sursa foto: TechRider)

Potrivit directorului Carfil, Mircea Petru Tanțău, anul acesta vor fi produse aproximativ 50 de drone militare în România.

Din cauza bruiajului folosit la scară largă, atât rușii, cât și ucrainenii au început să folosească în război tot mai multe drone controlate prin fibră optică.

Acestea sunt vehicule aeriene fără pilot legate de o stație la sol prin intermediul unui cablu subțire de fibră optică. Acest cablu transmite semnale de control și date cu lățime mare de bandă, inclusiv fluxuri video în timp real, fără riscul de bruiaj sau interceptare a frecvențelor radio. În timp ce cablul oferă comunicații sigure, acesta poate limita manevrabilitatea și raza de acțiune. Mai mult, în anumite condiții fibra optică poate trăda locul în care se află pilotul.

Comentarii

  1. Autonomie 26 minute, 36 minute…mult.

    Ucrainenii prezentau cu câteva zile în urmă drone pentru telecomunicații fabricate de ei, cu autonomie de zbor de doar 48 de ore.

    Probabil că românilor nu le-a trecut prin cap că ar putea colabora cu ucrainenii în domeniul dronelor, pentru că aceștia ar putea avea cea mai dezvoltată experiență din lume.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.