Compania ebm-papst, subsidiară locală a grupului german cu același nume, lider global în producţia de ventilatoare şi motoare electrice, investește 30 de milioane de euro într-o nouă fabrică și un centru de cercetare și dezvoltare la Oradea.
Lucrările au început oficial pe 29 aprilie, în Parcul Industrial II Oradea Nord al CTP, pe un teren de 5,5 hectare achiziţionat de la municipalitate.
Investiția va include o fabrică de producție, un depozit, zonă de birouri, precum şi o zonă dedicată unui Centru de Servicii pentru Grup în care va fi dezvoltat un centru R&D (cercetare și dezvoltare).
La această nouă unitate, grupul german va produce ventilatoare foarte eficiente pentru industria de refrigerare, concepute special pentru utilizarea în unități de congelare și turnuri de răcire.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Centrul de cercetare și dezvoltare va fi dedicat proiectării, dezvoltării și testării următoarei generații de produse din industria tehnologiei aerului.
„Noua clădire reprezintă un nou punct important în orientarea strategică a Grupului ebm-papst, care se concentrează pe segmentele de bază ale tehnologiei aerului şi încălzirii. În acelaşi timp, proiectul ne va consolida producţia şi activităţile de cercetare şi dezvoltare din Europa, în conformitate cu strategia noastră -local pentru local-“, a spus Klaus Geißdörfer, director executiv al grupului de firme ebm-papst.
Grupul german estimează că va finaliza construcția până în mai 2026.
Compania vizează dublarea forței de muncă locale, prin această investiție, la aproximativ 1.000 de angajați până în 2030.
„Cu această investiţie, deschidem calea pentru şi mai multe oportunităţi de locuri de muncă în Oradea pentru că dorim să creştem la aproape 1.000 de angajaţi până în 2030”, a declarat Delia Ungur, director general ebm-papst România.
ebm-papst Automotive & Drives Romania și-a început activitatea din România în decembrie 2017, în Oradea, cu o echipă locală de 17 angajaţi. În prezent compania are 500 de angajaţi și realizează o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro.
În fabrica din Oradea sunt produse ansamble şi subansamble pentru motoare şi ventilatoare care sunt folosite pentru automotive şi industria medicală, precum şi sisteme industriale de ventilaţie şi încălzire.