Comisia Europeană: Peste 6,1 milioane de lucrători formați în cadrul Pactului pentru competențe

oameni la un curs Sursa foto: Freepik / standret

Pactul pentru competențe s-a dovedit a fi un motor al dezvoltării profesionale în Europa, peste 6,1 milioane de persoane beneficiind de formare profesională de la lansarea sa în 2020, transmite Comisia Europeană (CE) într-un comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Această inițiativă, susținută de peste 3.200 de organizații din industrie, parteneri sociali, educatori, autorități locale și servicii de ocupare a forței de muncă, este esențială pentru realizarea Agendei UE pentru competențe și pentru consolidarea competitivității sale.

Sondajul anual din 2024 evidențiază impactul practic al pactului în abordarea deficitelor de competențe din Europa. Membrii oferă în mod activ formare, investesc în dezvoltarea competențelor și promovează parteneriate intersectoriale.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

CE anunță că pactul și-a accelerat sprijinul pentru lucrători și întreprinderi, în mare parte datorită celor 20 de parteneriate la scară largă în domeniul competențelor. În medie, membrii acestor parteneriate au format 33% din forța lor de muncă în 2024, angajându-se să perfecționeze și să recalifice peste 25 de milioane de persoane până în 2030.

Sondajul relevă, de asemenea, alte progrese: membrii au elaborat sau actualizat aproape 48.000 de programe de formare în 2024, iar peste 42.000 de părți interesate s-au alăturat rețelelor de competențe, consolidând colaborarea.

Importanța parteneriatelor regionale

Pactul pentru competențe este apreciat, 84% dintre respondenți considerându-l o inițiativă valoroasă, în special pentru colaborare, accesul la finanțare și informații legate de competențe.

O importanță tot mai mare o au, potrivit CE, parteneriatele regionale în domeniul competențelor, 12 dintre acestea fiind active în prezent. Acestea asigură alinierea formării la nevoile locale.

Printre adăugările recente se numără parteneriate pentru sectoarele aerospațial și al apărării din Peninsula Iberică și pentru tranziția verde și digitală în Balcanii de Vest.

Lansat în noiembrie 2020, Pactul pentru competențe este conceput pentru a răspunde cerințelor pieței forței de muncă și pentru a sprijini tranziția verde și digitală, în conformitate cu Pilonul european al drepturilor sociale.

Membrii se angajează să ia măsuri concrete de perfecționare și reconversie profesională, obținând acces la oportunități de networking, platforme de schimb de cunoștințe și orientări privind finanțarea din partea UE.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.