Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România, explică rezultatele, performanțele și provocările întâmpinate în prima jumătate a anului, când compania a înregistrat o creștere de 4,8%.
- Care au fost noutățile care au înnoit portofoliul Nestlé România în trimestrul 2?
Principala noutate din perioada aprilie-iunie a fost lansarea unei noi game de mixuri de cafea în segmentul Cappuccino – NESCAFÉ Cappuccino – cu rețete noi, cu un nou design al ambalajului și o nouă campanie de comunicare, sub platforma strategică “Make your world”, ce a pus accentul pe reinventarea plăcerii de a savura cafeaua și de a spune DA unui moment de răsfăț.
Al doilea moment important a fost consolidarea brandului de suplimente alimentare SOLGAR, care se adresează în mod predominant unei categorii de consumatori exigenți, cu venituri peste medie și un stil de viață activ. Portofoliul actual SOLGAR este organizat pe susținerea categoriilor de sănătate clar definite, acoperind o gamă largă de nevoi funcționale.
- Care a fost produsul sau brandul din portofoliul Nestlé România care a performat cel mai bine în prima jumătate a anului 2025?
Toate categoriile au contribuit la creșterea bună înregistrată de Nestlé România în semestrul 1. Se evidențiază o performanță peste medie a produselor și mărcilor din categoriile cafea, mâncare pentru animale de companie și dulciuri.
- Ce proiecte de implicare în comunitate a derulat Nestlé România în trimestrul 2?
Cel mai important proiect de implicare în comunitate l-a constituit lansarea unui studiu amplu realizat de Asociația Dieteticienilor din România cu sprijinul Nestlé România asupra stilului de viață și a obiceiurilor alimentare în rândul tinerilor cu vârsta între 18 și 30 de ani din România, așa numita Generație Z. Susținerea acestui studiu face parte din eforturile Nestlé de a contribui la promovarea unui stil de viață sănătos pe plan local, începând cu înțelegerea nevoilor diferitelor generații.
Pe de altă parte, Nestlé a continuat să susțină dezvoltarea colectării separate a plasticului flexibil din ambalajele industriei alimentare, subliniind că acest proces necesită o abordare integrată și colaborativă între industrie, autorități și consumatori. Am făcut investiții masive la nivel de grup pentru simplificarea ambalajelor de plastic multi-strat și pentru tranziția la alte tipuri de ambalaje prietenoase cu mediul (precum hârtia), dar problema lipsei de capacitate de reciclare și a unei infrastructuri adecvate de colectare separată rămâne o problemă care trebuie adresată. Până atunci, Nestlé România s-a implicat activ în promovarea colectării selective prin campanii de informare și educare a consumatorilor, colaborări cu autorități, retaileri, ONG-uri și parteneri din industrie.
În plus, în trimestru 2, 2025, Nestlé România a donat 27 tone de produse către partenerii noștri de la Banca pentru alimente.
- Trimestrul al doilea a fost marcat de un context politico-economic fără precedent. Care au fost principalele provocări pentru Nestlé România în această perioadă?
Principalele provocări rămân evoluția cererii de bunuri de larg consum și a puterii de cumpărare a consumatorilor, care sunt strâns legate de evoluția economiei. Consumatorii români răspund foarte repede la toți acești stimuli care, în cele din urmă, pot afecta consumul și implicit dinamica produselor din industria FMCG.
- Ce estimări aveți pentru a doua jumătate a anului?
Ambiția noastră este să continuăm traiectoria de creștere, astfel încât 2025 să fie al doisprezecelea an consecutiv de creștere pentru Nestle Romania. Prin soluții adaptate la mediul economic actual, prin calitatea produselor si brandurilor noastre, prin executarea strategiei pentru toate categoriile din portofoliu, prin noutăți aduse consumatorilor și prin mobilizarea exemplară a întregii echipe, cred că vom reuși ceea ce ne-am propus.