UDMR propune un impozit special ”de solidaritate” pentru companiile cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, pe modelul aplicat de Ungaria în criza economică din 2010 / Kelemen Hunor: Ar strânge minimum 1,4 miliarde euro pe an

bani, euro, bancnote Sursa foto: Pexels/Pixabay

Update: Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anunțat sâmbătă seară că a propus o taxă de solidaritate la firmele cu cifra de afaceri peste 100 milioane de euro pe an. ”Este o posibilitate de a aduna niște bani la bugetul de stat, 1,4 – 1,6 miliarde de euro pe an. Nu s-a decis nimic, rămâne să discutăm după realizarea guvernului, dar nu va fi în programul de guvernare”. El a făcut anunțul la finalul negocierilor PSD-PNL-UDMR.

Articol inițial: Liderii UDMR au propus în negocierile cu PSD și PNL un impozit special ”de solidaritate” pentru companiile cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, pe modelul aplicat de Ungaria în criza economică din 2010, au declarat surse politice pentru Economedia.ro.

Taxa specială s-ar calcula la cifra de afaceri a marilor companii, potrivit propunerii UDMR, și ar permite o injecție de cash în buget pentru a permite creșterea pensiilor și a alocațiilor pentru copii.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

O taxă similară a fost instituită de guvernul Viktor Orban în perioada crizei financiare globale (2010 – 2012), și a fost țintită către corporațiile din telecom, energie, banking și retail. Ulterior, guvernul de la Budapesta a scăzut semnificativ impozitarea companiilor, de la 19% pe profit la 9% pe profit.

Liderii PNL nu au fost de acord cu taxa, potrivit surselor G4Media.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. As intreba pe Dl Kellemen Hunor daca si Ungaria lui V. Orban – la care dansul tot merge sa ia SFATURI – DACA are asa ceva ? In mod clar : In secuime nu exista mari unitati economice cu asa putere economica ! Deci … se doreste slabirea si – EVENTUAL – indepartarea marilor companii straine ce activeaza in restul Romaniei – Mare cotzcar sunteti Donule K Hunor ! Si gainar pe deasuprs – vrand sa va infruptati di acesti bani nemunciti de conationalii Dv. Multam fain pentru propunere ! Va sugerez sa o transmiteti lui Victor O la Buda !!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.