Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Avem supracontractare de 150% pe fostul exercițiu bugetar european. Cu PNRR, avem multe borne de atins

Nicolae Ciucă Marcel Ciolacu Sorin Grindeanu Florin Cîțu Sursa Foto: G4Media.ro/ Autor: Ilona Andrei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că pe fostul exerciţiu bugetar, 2014 – 2021, rata de absorbţie efectivă pe Transporturi este de 70%, iar contractarea a depăşit 150%. În ceea ce priveşte PNRR, ministrul anunţă că sunt foarte multe borne pe care trebuie să le atingem, astfel încât finanţările să vină, scrie News.ro.

”Pe fostul exerciţiu bugetar, 2014 – 2021, rata de absorbţie efectivă pe Transporturi este de 70%, iar pe contractare efectivă este de 150% în acest moment. Deci nu se pierde pe această componentă, chiar există supracontractare”, a declarat, sâmbătă, la Brăila, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, anul 2022 este forte important şi din perspectiva PNRR.

”Sunt foarte multe borne pe care trebuie să le atingem, astfel încât finanţările să vină. Pe anul acesta avem o bornă pe care eu zic că o atingem până la finalul anului, am şi făcut paşi importanţi. Şi anume, adoptarea Strategiei naţionale pe feroviar. Ieri a fost pus în transparenţă publică, urmând ca până la finalul anului să fie adoptată în Guvern”, a mai declarat ministrul.

”De asemenea, pe următorii zece ani vorbim de un plan investiţional pe transporturi de aproximativ 73 de miliarde de euro. Este absolut necesar ca Româna să facă un salt în dezvoltarea sa şi acest lucru se poate face prin dezvoltarea infrastructurii de transport (…) De ieri, acest plan investiţional este pus în transparenţă, urmând ca, până la finalul anului, să fie adoptat de Guvern”, a adăugat ministrul.

Sursa Foto: G4Media.ro/ Autor: Ilona Andrei

Comentarii

  1. Ai borne de atins?
    Extraordinar!
    Cum de ai aflat?
    Drula azi ar fi deblocat si “Autostrada” Campina -Sacele!
    Orixum cei Doi papagali Viştea& Dumitrescu urmaresc cascaval!
    Iar cel de la CNI nu stiu de ce mai sta la butoane!
    Dupa cum am spus Drulă-l zbura!
    Dar Tov. Grindeanu daca nu poti, re poti retrage la locul cald din Parlament!
    Ce borne sa atingi din scaun?
    Si daca mergi pe santier te duci pentru imagine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *