Immofinanz vrea să ajungă la emisii zero pe întregul lanț valoric până în 2040

immofinanz, stop shop, apartamente Sursa foto: Immofinanz

Austriecii de la Immofinanz, cu proprietăți de 777 milioane de euro în România, a anunțat planuri care prevăd o reducere cu 60% (față de nivelul din 2019) a tuturor emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 – iar până în 2040, compania intenționează să aibă emisii zero de-a lungul întregului lanț valoric. Astfel, Immofinanz consideră că va depăși obiectivul stabilit de Uniunea Europeană de a atinge neutralitatea climatică până în 2050.

Aproximativ 40% din emisiile la nivel mondial sunt atribuite construcției sau exploatării clădirilor. Pentru a limita încălzirea globală la maximum 1,5°C, trebuie luate măsuri.

„Criza climatică acută și impactul ecologic asociat sunt cele mai presante provocări ale timpului nostru și suntem cu toții chemați să acționăm. Prin urmare, ne-am stabilit un obiectiv ambițios de a deveni fără emisii în toate domeniile companiei noastre până în 2040. Acest lucru reflectă angajamentul nostru de a accepta responsabilitatea pentru omenire și mediu, precum și intenția noastră de a juca un rol principal în transformarea durabilă a industriei noastre”, a comentat Dietmar Reindl, COO Immofinanz.

Strategia cu emisii nete zero a Immofinanz include obiective precum,  reducerea tuturor emisiilor de gaze cu efect de seră dăunătoare climei (de exemplu, CO2, metan etc.) cu 60% sub nivelul din 2019 până în 2030 și a face zonele comune și spațiul de portofoliu gestionat de Immofinanz fără emisii. Se estimează că întregul lanț valoric va fi fără emisii până în 2040, adică inclusiv măsurile de construcție și renovare. De asemenea, chiriașii vor fi sprijiniți să atingă statutul de emisii nete zero.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Calendarul va fi revizuit la intervale de cinci ani, până în 2040, pentru a determina măsurile aferente, pentru a utiliza oportunitățile și pentru a oferi clienților, chiriașilor și investitorilor o impresie clară despre stadiul atingerii obiectivului.

Investitorul austriac va crește semnificativ producția proprie de energie regenerabilă prin instalarea de echipamente fotovoltaice pe acoperișurile parcurilor de retail STOP SHOP și dotarea tuturor clădirilor noi cu sisteme fotovoltaice. Clădirile de birouri myhive și VIVO! centrele comerciale vor fi dotate cu echipamente fotovoltaice acolo unde este posibil și în funcție de zonă. Furnizările externe de energie electrică vor fi convertite în surse de energie 100% regenerabile, iar achiziția de combustibili fosili va fi oprită.

În viitor, pe întregul portofoliu vor fi instalate sisteme de iluminat cu economie de energie, iar agenții frigorifici cu potențial ridicat de gaze cu efect de seră vor fi înlocuiți.

Tranziția către o economie circulară

Transformarea către o economie circulară este un alt element cheie al Strategiei cu emisii nete zero. În viitor, materialele reciclate care pot fi achiziționate local vor fi folosite în proiectele de renovare și construcții noi ale companiei. Va fi introdus un sistem larg de gestionare a deșeurilor pentru a revizui cu precizie contractele de eliminare existente și pentru a dezvolta noi orientări.

Immofinanz pregătește, de asemenea, standarde de aplicare fără emisii care vor reduce drastic cantitatea de carbon eliberată și așa-numitele „emisii gri” în timpul dezvoltării proiectelor și al renovărilor ample.

Compania se așteaptă să își implementeze activitățile de sustenabilitate prin proiecte imobiliare specifice în afacerile de birouri, retail și rezidențiale. Proiectele inițiale includ grădina urbană myhive din Viena și primele apartamente TOP on STOP din Austria, Slovacia și Serbia.

Brandul de birouri myhive va fi extins pentru a include un concept de „grădină urbană” cu fațadele verzi, peisajele terasate, grădinile și oazele verzi din birouri vor crea un microclimat atractiv pentru chiriași, cărora li se va cere, de asemenea, să se angajeze la un consum atent de energie și la minimizarea deșeurilor.

De asemenea, Immofinanz creează un spațiu de locuit accesibil și durabil cu conceptul său TOP on STOP. În parcurile de retail STOP SHOP cu un singur etaj vor fi construite până la 12.000 de apartamente în construcție modulară din lemn, cu chirii accesibile pentru mulți rezidenți. Această abordare de conservare a resurselor va aduce o contribuție importantă la lupta împotriva schimbărilor climatice, a etanșării solului și a exploziei costurilor locuințelor.

Immofinanz e deținută de investitorul ceh Radovan Vitek,prin CPI Property, cu 32% dintre acțiuni, S Immo, alt investitoractiv în România, care deține, printre altele, mall-ul Sun Plaza, cu 14,2%, Klaus Umek, cu 4,1%, restul de 49,6% din acțiuni fiind freefloat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: