Dacia se impune ca brandul care vinde cele mai multe mașini francezilor

dacia sandero Sursa foto: Dacia

Dacia se află pe primul loc în Franța în clasamentul vânzărilor către persoane fizice, cu aproape 100.000 de vehicule vândute în acest an (99.698 mașini în 20 decembrie), potrivit cifrelor furnizate de Autoways și citate de BFM TV.

Brandul românesc devansează astfel Renault, cu 91.246 vehicule vândute, Peugeot, cu 87.524 unități sau Citroën (51.972 înmatriculări).

Dacia depășește pentru prima oară în topul vânzărilor către persoane fizice în Franța Renault și Peugeot.

„Era deja un succes, acum este un triumf. În acest an, Dacia a vândut mai multe mașini noi către persoanele fizice decât orice alt constructor”, notează publicația franceză.

Această performanță reprezintă o cotă pe piața persoanelor fizice de 14,4% în primele 11 luni ale anului. Potrivit datelor AAA Data, Renault are o cotă pe această piață de 13,6% iar Peugeot 13,3%.

BFM TV notează că piața persoanelor fizice reprezint în acest an 44% din vânzările de mașini noi, restul fiind împărțite între achizițiile de vehicule de către companii și firmele de închiriere de mașini. Dar reprezintă o piață simbolică, deoarece este vorba de preferințele reale ale persoanelor fizice.

Fenomenul Dacia nu este o surpriză, potrivit sursei citate, în condițiile în care Sandero era deja în 2020 “mașina preferată a francezilor”.

Clasamentul 2021 pe toate segmentele de piață rămâne dominat de Peugeot, Renault și Citroën. Dacia se clasează pe locul patru. O evoluție impresionantă, în condițiile în care brandul românesc, înființat în 1966 și cumpărat de grupul Renault în 1999, nu trebuia inițial să fie comercializat în Franța, notează BFM TV.

Sursa foto: Dacia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *