Transgaz a pierdut un proces în fața companiei de stat Bulgargaz și trebuie să returneze 6,7 milioane de metri cubi de gaze naturale

transgaz Sursa foto: Transgaz

Bulgargaz a câștigat procesul împotriva operatorului român de transport de gaze Transgaz în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional la Camera de Comerț și Industrie a României, scrie publicația bulgară Mediapool. Compania Transgaz a fost obligată să returneze 6,7 milioane de metri cubi de gaze naturale companiei de stat din Bulgaria.

Gazul a rămas în conducta de tranzit folosită pe vremuri pentru livrările către Bulgaria, dar a fost returnat companiei bulgare după rezilierea contractului de tranzit pe termen lung în 2016. În cazul în care compania românească nu poate returna gazul, ea trebuie să plătească echivalentul în bani, la prețul din anul 2016. Transgaz a fost condamnată să plătească dobânzi pentru întârziere și cheltuielile de judecată.

„Prin această decizie sunt încununate cu succes eforturile din trecut ale Bulgargaz EAD de a soluționa definitiv litigiile cu operatorul român de transport de gaze privind sistarea utilizării gazoductului pe teritoriul României și de a se recupera toate cantitățile de gaze naturale, reținute în mod nejustificat de către operator,” a informat compania bulgară.

Sursa: Rador / Traducerea: Mirela Petrescu

Sursa foto: Transgaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *