Carlos Ghosn, fostul șef al Renault, spune că producătorul francez e tras înapoi de lipsa de viziune a Nissan

renault clio Sursa foto: Renault

Fostul președinte al Renault și Nissan, Carlos Ghosn, care a fost demis după arestarea din Japonia, a declarat că Renault se luptă din cauza lipsei de viziune a producătorului auto japonez.

„Nu sunt foarte optimist cu privire la viitorul Nissan”, a spus Ghosn reporterilor după condamnarea fostului director Nissan, Greg Kelly.

Kelly a primit joi o condamnare de șase luni cu suspendare de la un tribunal din Tokyo pentru că l-a ajutat pe Ghosn să ascundă veniturile.

“Și viitorul va spune ce rol va juca, dacă este cazul, în industria auto. Dar, din păcate, ei aduc în capcană Renault și Mitsubishi”, a spus el. Mitsubishi este un alt partener al alianței Renault, Nissan, Mitsubishi.

Ghosn a spus că Nissan este afectat de iluzii și performanțe slabe și că se întoarce la modul în care a funcționat compania înainte de 1999, când acesta a preluat controlul pentru a salva Nissan.

Ghosn nu este la îndemâna procurorilor japonezi după ce a fugit în Liban în 2019 ascuns într-o cutie pe un avion privat. Acesta nu poate părăsi Libanul fără a risca arestarea.

Sursa foto: Renault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *