BREAKING Rusia amenință în premieră că taie gazul către Germania și avertizează că prețul țițeiului va ajunge la 300 de dolari pe baril

gazprom, gaze, nord stream 2, gazoduct, rusia, energie, furnizor sursa foto: Facebook/ Gazprom

Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a amenințat că Rusia va întrerupe aprovizionarea cu gaze naturale către Europa prin conducta originală Nord Stream 1, după ce Germania a decis să blocheze funcționarea conductei Nord Stream 2.

Novak, cel mai înalt oficial al țării în domeniul energiei, a declarat că Rusia nu a luat încă decizia, dar are dreptul deplin de a lua o acțiune în „oglindă” și de a pune un embargo asupra livrărilor de gaze care vin prin conducta NS1, despre care a spus că funcționează acum „la capacitate maximă”.

Luna trecută, Berlinul a oprit autorizarea conductei Nord Stream 2, în valoare de 11 miliarde de dolari, care a fost concepută pentru a aduce gaz din Rusia.

Avertismentul lui Novak vine în contextul în care Europa promite să-și reducă dependența de gazul rusesc cu aproape 80% în acest an.

Oficialul rus a mai avertizat că țările occidentale s-ar putea confrunta cu prețuri la petrol de peste 300 de dolari pe baril, dacă guvernele respectă amenințările de a reduce aprovizionarea cu energie din Rusia.

„Este absolut clar că o respingere a petrolului rusesc ar duce la consecințe catastrofale pentru piața globală”, a declarat Alexander Novak.

„Creșterea prețurilor ar fi imprevizibilă. Ar fi de 300 de dolari pe baril, dacă nu mai mult”, a precizat Novak.

Novak a spus că Europei îi va lua mai mult de un an pentru a înlocui volumul de petrol pe care îl primește din Rusia și că va trebui să plătească prețuri semnificativ mai mari.

„Politicienii europeni trebuie să-și avertizeze în mod onest cetățenii și consumatorii la ce să se aștepte”, a spus Novak.

„Dacă doriți să respingeți aprovizionarea cu energie din Rusia, mergeți înainte. Suntem pregătiți pentru asta. Știm unde am putea redirecționa volumele”, a mai precizat el.

Prețurile petrolului au crescut luni la cele mai ridicate niveluri din 2008, după ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că Washingtonul și aliații europeni iau în considerare interzicerea importurilor de petrol rusești.

 

sursa foto: Facebook/ Gazprom

Comentarii

  1. Razboiul acesta produce mari suferinte!
    De la nivel uman la nivel economic.
    Dar este posibil ca lumea sa se curete de politrucii care au dus-o la razboi.
    Poate avem sansa sa regeneram dupa suferintele si razboiul care va urma!
    Poate ca generatia de politicieni idioti va fi inlocuita.
    Poate ca aceste nulitati care conduc lumea dpv economic vor dispare!
    Vor veni economisti cu viziune si carte care inteleg provocarile si procesul economic care sa ia decizii juste si competente!
    In fiecare moment al istoriei sale omenirea a avut dictatori sangerosi si foarte putini lideri politici!
    Sa ne pregatim de schimbare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *