Volvo își reduce prognoza de livrări de mașini pentru acest an din cauza problemelor de aprovizionare

Volvo Cars Sursa foto: Volvo

Suedezii de la Volvo au anunțat că deficitul de semiconductori a afectat producția și va continua probabil până în al doilea trimestru, forțând-o să-și reducă prognoza pentru livrările de vehicule pentru întregul an.

„Așteptările Volvo Cars a fost să-și crească volumele de vânzări pentru întregul an 2022”, a spus compania într-un comunicat. „Schimbarea înseamnă că compania se așteaptă acum la o creștere marginală a livrărilor pentru întregul an 2022, comparativ cu 2021”.

Volvo, deținută majoritar de Geely Holding din China, a declarat că problemele nu au legătură cu războiul din Ucraina, dar că luptele de acolo au dus la creșterea costurilor pentru materiile prime, energie și transport.

„Volvo Cars continuă să lucreze cu stabilirea prețurilor pentru a atenua efectele”, se arată în comunicat.

Lipsa globală de cipuri de semiconductori a încetinit liniile de producție ale producătorilor de mașini, în ciuda redresării după efectele pandemiei.

În februarie, Volvo a declarat că blocajele lanțului de aprovizionare vor rămâne un factor de restricție, în timp ce deficitul de componente se va îmbunătăți doar treptat.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *