Simulacru în Parlament: Coaliția PSD-PNL-UDMR a refuzat să îi audieze pe candidații la un post în conducerea ANRE. Iulian Iancu, sprijinit de PSD și Dan Voiculescu, a fost numit în funcție / AUR, vot cot la cot cu coaliția

Iulian Iancu INQUAM_PHOTOS_GEORGE_CALIN Foto: InquamPhotos / George Călin

Ora 10.25: Iulian Iancu a fost votat de comisiile reunite de industrii ale Parlamentului în funcția de membru în Comitetul de reglementare al ANRE (Agenția pentru Reglementare în Energie).

Ora 10.18: Reprezentanta AUR, Dumitrina Mitrea, a anunțat în ședință că ”i-am acordat un vot de încredere lui Iulian Iancu. Dl Rădoi și dl Iancu aveau expertiza necesară, dar I-am dat vot dlui Iancu, o să fim foarte atenți”.

Ora 10.20: Iulian Iancu a primit 27 de voturi pentru și 6 împotrivă. Parlamentarii AUR au votat pentru Iancu, cot la cot cu PSD, PNL și UDMR

Ora 10.05: Reprezentanții coaliției PSD – PNL – UDMR au împiedicat-o constant pe Cristina Prună (USR) să își exprime poziția față de Iulian Iancu și presupusele legături ale acestuia cu Rusia.

Articol inițial: Reprezentanții coaliției PSD-PNL-UMDR din comisiile reunite pentru industrii ale Parlamentului votează miercuri noul reprezentant al legislativului în Comitetul de reglementare al ANRE (Agenția pentru Reglementare în Energie). Coaliția de guvernare a refuzat însă să îi cheme pe cei patru candidați la audieri în comisie.

Cei patru candidați pentru funcție sunt Iulian Iancu (PSD), Scarlat Iriza (consilier al președintelui ANRE), Florian Munteanu (susținut de USR) și Victorel Florin Rădoi (director în ANRE).

Potrivit informațiilor G4Media, Iulian Iancu a fost susținut atât de PSD, cât și de Dan Voiculescu.

Cristina Prună, deputat USR, a criticat dur faptul că cei patru candidați nu au fost chemați în fața comisiei parlamentare pentru dezbateri.

”În ce îl privește pe Iulian Iancu, au existat dezbateri în spațiul public după ce președintele Iohannis l-a refuzat ca vicepremier în 2018 pe motiv că ”ar periclita decizii asumate de statul român”. De ce această candidatură ne este prezentată, mai ales că a primit un refuz de la cel mai înalt nivel?”, a spus Prună.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a solicitat serviciilor secrete în urmă cu o lună un punct de vedere privind numirea lui Iulian Iancu în conducerea ANRE, au declarat atunci surse din conducerea partidului pentru News.ro.

În 2008, Iulian Iancu era descris în telegramele Wikileaks chiar de către colegul său de partid, Georgian Pop, drept politician „controlat de Gazprom”. Tot Georgian Pop spunea la acea vreme, citat de oficialii americani, că Iulian Iancu „va susţine South Stream şi propunerile Rusiei pentru instalaţii de depozitare a gazului în Mediaş, Moldova şi Bucureşti”.

USR susţine că Iulian Iancu este “responsabil pentru elaborarea mai multor modificări legislative care au dus la blocarea Legii offshore şi la retragerea investitorilor din proiectele legate de exploatarea gazelor din Marea Neagră”.

Săptămâna trecută, Iulian Iancu a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi controlat de Rusia.

Postul din conducerea ANRE a devenit vacant după demisia lui Alexandru Stănescu, fratele liderului PSD Paul Stănescu. Stănescu a fost numit în funcție deși avea zero experiență în domeniul energiei.

Foto: InquamPhotos / George Călin

Foto: InquamPhotos / George Călin

Comentarii

  1. SECURITATEA se joaca de-a ‘FIGHT CLUB’.. “Insider-ii” se prind repede.

    O singura Securitate, divizata-n 5, si-o numesti Democratie …

    Apai, baieti, daca nu-si face treaba, il asteapta Jepii Mari in dama goala. Mi se pare extrem de corect ! (si ma refer la treaba in sprijinul cetatenilor, nu a Securitatii)

  2. Ciuma rosie și rahatul aurit, sub oblăduirea securistului iohannus își fac de cap în timp ce populimea doarme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *