VIDEO Autostrada Transilvania : UMB lucrează cu 1000 de drumari și 400 de utilaje pe tronsonul Nădășelu -Zimbor (30 km.) care a ajuns la 34 %, execuție. Este singurul contract finanțat din PNRR, în șantier

UMB Autostrada Transilvania Nădăşelu Zimbor Sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Mobilizare foarte bună a constructorului român UMB pe tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania, care a ajuns la 34 % stadiu fizic, acesta fiind singurul contract cu finanțare prin PNRR pe care se și lucrează. Practic, față de situația din primăvară, când stadiul fizic de execuție era de de 25 %, la sfârșitul primei luni de vară, UMB a ajuns cu șantierul la 34 %, un avans de aproape 10 procente.

Șantierul este dificil, cu alunecări de teren și numeroase lucrări de artă de pe traseu, iar UMB a mobilizat 1000 de drumari și 400 de utilaje, transmite ministrul Grindeanu :

,,Mobilizare foarte bună a constructorului român pe șantierul secțiunii Nădășelu- Zimbor a Autostrăzii Transilvania!
Aproximativ 1000 de muncitori și 400 de utilaje lucrează acum în șantier.
Pe tronsonul cu o lungime de 30 de km stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 34%.
Circulația pe această secțiune, finanțată prin PNRR, trebuie deschisă la începutul anului 2024.”

Contractele pentru secţiunile 3A2 Nădăşelu – Mihăeşti (17 km) şi 3B1 Mihăeşti – Zimbor (13 km) au fost semnate cu firmele lui Dorinel Umbrărescu în 2020 pentru 1,4 miliarde lei, un cost de 9,4 milioane euro/km. și o garanție de 10 ani. Volumul de lucrări este însemnat: 28 lucrări de artă, poduri, pasaje şi viaducte. Termenul de finalizare este 2024, potrivit CNAIR.

 

Sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *