VIDEO Lotul UMB Nădășelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania a ajuns la aproximativ 25%, după un an cu șantier / Deocamdată, rămâne singurul contract cu finanțare prin PNRR unde se și lucrează

Autostrada Transilvania Nădășelu -Mihăești UMB

Lotul UMB Nădășelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania, singurul contract în lucru cu finanțare prin PNRR, a ajuns la aproape 25% stadiu fizic de execuție, după primul an de șantier, potrivit datelor oficiale CNAIR.

Constructorul înregistrează un avans bun pe tronsonul de 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor, un traseu dificil cu alunecări de teren, cea mai mare fiind alunecarea de teren în zona dealurilor de la Nădășelu unde s-au concentrat lucrările de stabilizare.

Practic, pe Autostrada Transilvania sunt singurele contracte în lucru cu finanțare prin PNRR:  Nădășelu – Mihăești – Zimbor (30 km) și Zimbor – Poarta Sălajului (12 km), ambele semnate cu firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Pentru secțiunea Nădășelu – Mihăești (17 km), Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire în aprilie 2021, în timp ce pentru secțiunea Mihăești – Zimbor (13 km), în iulie. Pentru lotul de 12 kilometri Zimbor – Poarta Sălajului lucrările efective încă nu au început.

Cea mai recentă filmare din dronă cu lotul Nădășelu – Mihăești (Topa Mică) publicată pe canalul YouTube Cristian Man arată că se lucrează la mai multe pasaje de pe traseu și la consolidarea dealurilor de lângă Nădășelu:




Contractul pentru secţiunile 3A2 Nădăşelu – Mihăeşti (17 km) şi 3B1 Mihăeşti – Zimbor (13 km) a fost semnat cu firmele lui Dorinel Umbrărescu în 2020 pentru 1,4 miliarde lei, un cost de 9,4 milioane euro/km, și o garanție de 10 ani. Volumul de lucrări este însemnat: 28 lucrări de artă, poduri, pasaje şi viaducte. Termenul de finalizare este 2024, potrivit CNAIR.

Tot prin PNRR sunt finanțate Autostrada Ploiești-Pașcani, Autostrada cu tuneluri Lugoj-Deva și „capetele” Autostrăzii Unirii de lângă Târgu Mureș și Târgu Neamț, dar niciun proiect nu are, deocamdată, contract de execuție semnat.

Comentarii

  1. Nu inteleg de ce nu i se incredinteaza toate lucrarile pentru autostrazi. Mi se pare singura companie care misca ceva.

  2. Miliardele astea puteau fi bagate in agricultura sau in industria tarii, nu inbdrumuri care vor ramane pustii, si care deja au distrus terenurile agricole ale țăranilor despagubiti poate cu o nimica toată. Diferente mari dintre trecut si prezent se vad in pamantul nelucrat si sărăcia satelor românești. Scapata de sub datorii tara putea sa devină foarte bogată si prosperă dar s a produs lovitura de stat care a vandut țara astăzi suntem o tara de tranzit, un bun de folosință ptr interese internationale! Păcat! Mare păcat!

  3. Eli,ești dusă bine cu pluta!Ție o să-ți facă un canal navigabil să te poti da cu pluta!
    Vorbești prostii!Traseul este foarte circulat fiind singura cale rutieră optima de legătură
    între Satu-Mare-Zalău-Cluj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *