SAS şi sindicatele piloţilor au ajuns la un acord salarial, punând capăt unei greve care a dus la anularea a 3700 de zboruri

SAS avion hangar Foto: SAS, Facebook

SAS şi sindicatele piloţilor au ajuns la un acord salarial, a confirmat marţi compania aeriană scandinavă, punând capăt unei greve de 15 zile care a dus la anularea a 3.700 de zboruri şi a pus sub semnul îndoielii viitorul transportatorului, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Acţiunile SAS au crescut cu 12% în tranzacţiile de dimineaţă, dar apoi s-au stabilizat, cu un avans de aproximativ 4%. Preţul titlurilor SAS este încă mai mic cu aproximativ 40% de la începutul anului.

Compania aeriană, care a depus în SUA o cerere de protecţie în caz de faliment, în a doua zi a grevei, a declarat că greva a costat peste 145 de milioane de dolari până în prezent şi a afectat 380.000 de pasageri în sezonul de vârf de vară.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Acordul va permite companiei aeriene să finalizeze planurile în următoarele câteva săptămâni de a atrage o finanţare de 700 de milioane de dolari pentru a trece prin procesul de protecţie a falimentului.

Compania aeriană a spus că noul acord pe 5 ani şi jumătate, convenit cu patru sindicate ale piloţilor, o va ajuta să realizeze o parte din economiile anuale de costuri de 700 de milioane de dolari stabilite într-un plan de transformare a afacerii, cunoscut sub numele de SAS FORWARD, care include şi măsuri precum returnarea unor avioane nedorite locatorilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

SAS încă mai trebuie ”să găsească câteva sute de milioane” în economii anuale de costuri pentru a-şi atinge obiectivul, a spus preşedintele SAS, Carsten Dilling.

Chiar şi înainte de apariţia pandemiei, SAS, care s-a autodenumit ca o companie aeriană premium, pierdea bani pe fondul concurenţei crescânde din partea transportatorilor low-cost.

SAS a îndeplinit, de asemenea, o cerere cheie din partea sindicatelor, conform căreia piloţii disponibilizaţi să nu fie nevoiţi să concureze cu candidaţii externi pentru locuri de muncă cu condiţii mai puţin atractive la filialele nou înfiinţate SAS Link şi SAS Connect, cu sediul în Irlanda, a declarat Asociaţia suedeză a piloţilor aerieni.

Acordul a rămas supus aprobării membrilor sindicatului şi a unui tribunal federal din SUA, care este aşteptată în câteva săptămâni, a spus SAS.